מאפה פסטייה ממכר

11-09-2025 | סיון בולגריו

בכל ארוחה חייב שיהיה לפחות מאפה אחד, פסטייה הינה אחת המנות היותר שוות שאפשר להכין לכבוד אירוח חגיגי. המאפה הזה, שעשוי מבצק קריספי שמתפצפץ בפה, עם מילוי עשיר ומתובל, הוא מאפה חובה על שולחן החג שלנו. נכון שהוא מגיע מהעדה המרוקאית, אבל אתם תגלו כמה כיף לגוון ולנסות דברים חדשים במיוחד בחגים. 

מצרכים

חבילה עלי דפי פילו מצוננים
700 גרם חזה עוף
3 בצלים בינונים
כוס אגוזי המלך
כוס גפרורי שקדים קלויים ללא מלח
כוס צימוקים לבנים
כפית סוכר לבן, כפית קינמון, רבע כפית זנגוויל, כפית שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית פפריקה מתוקה לפי הטעם
1/2 כוס סילאן טבעי
שליש כוס מי נוזל שהעוף בושל בו.
שליש צרור פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה

מבשלים את החזה עוף במים רותחים עם קצת מלח, אחרי עשרים דק מוציאים את חזה העוף. מקררים ואז מפוררים עם הידיים.

בזמן שהחזה עוף מתבשל במים זה זמן מצוין להמשיך בהכנת המילוי. אז במקביל אני מטגנת 3 בצלים פרוסים עם כפית סוכר עד הזהבה. בהזהבה מלאה של הבצל אני מוסיפה את האגוזים, השקדים והצימוקים ואת העוף המפורר ומערבבת קלות לפני התיבול.

אחרי הערבוב אני שמה תבלינים: כפית קינמון, רבע כפית זנגוויל, כפית שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור וחצי כפית פפריקה מתוקה. חצי כוס סילאן ורבע כוס הנוזל של המרק שבו התבשל חזה העוף. ושוב מערבבים הכל היטב. (הנוזל נותן לנו עסיסיות לעוף המכובס בתוך המאפה) ורק בסוף מוסיפים את הפטרוזיליה.
ושוב לערבב הכל טוב טוב. וזהו המילוי שלנו מוכן.

להכנת הפסטייה אני ממליצה להשתמש בעלי פילו מצוננים של שמרית! העלים הכי טובים שיש שהם לא נקרעים ולא יבשים.

מניחים אחד על השני את העלים בצורה מעגלית. להלן הסבר יותר מפורט: לוקחים 2 עלים ומשמנים בספרי שמן ושמים בתבנית עגולה או רינג. לוקחים עוד 2 עלים משמנים ושמים בכיוון הנגדי לוקחים 2 עלים נוספים ושמים לרוחב התבנית, לוקחים עוד 2 עלים ושמים בכיוון ההפוך וכך עוד 2 עלים ככה בעצם עד שכל התבנית העגולה שלנו מכוסה. מניחים את המלית במרכז, סוגרים את המילוי בעזרת שאריות הבצק שתלויות מצידי התבנית .מברישים בביצה ואופים בתנור חם 170 מעלות מצב טורבו עד הזהבה.

לאפות בתנור בחום של 170 עד הזהבה. להגיש חם. לא לכסות את המאפה שהוא חם כי אז הוא מאבד את הקריספיות שלו.

מצננים טיפה מפזרים אבקת סוכר וקינמון ומגישים.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוגת תפוחים ופירות יער עם שקדים קלויים

  כבר מזמן שמתחשק לי איזו עוגת תפוחים עסיסית כזו,…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק עוף של סבתא

    יש דבר שיותר מזכיר טעם ילדות ממרק עוף…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף שלם ממולא באורז וחמוציות

אם אתם מחפשים מנה שכולה רושם, ניחוחות של בית וטעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוסובוקו וירקות שורש ביין אדום

נתח אוסובוקו עסיסי ונימוח עם שלל ירקות שורש שיכור מיין…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת דבש ללא גלוטן וללא סוכר בריאה ומופלאה

זה קרה כשחברה מקסימה לרשת ביקשה מתכון לעוגת דבש קטוגנית,…

הבלוג של טליה בנימיני

למאמר המלא

עוגת עקיצת הדבורה ללא סוכר וגלוטן

לכבוד החג ואחרי שנה כל כך מאתגרת, מגיע לנו לחצות…

הבלוג של טליה בנימיני

למאמר המלא

כמעט עוגת תפוחים ללא סוכר קטוגנית לסוכרתיים

לפני שנה וחצי עברתי לתזונה קטוגנית. תזונה פלאית ביותר שפתחה…

הבלוג של טליה בנימיני

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מאפה פסטייה ממכר - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.