מצרכים
חבילה עלי דפי פילו מצוננים
700 גרם חזה עוף
3 בצלים בינונים
כוס אגוזי המלך
כוס גפרורי שקדים קלויים ללא מלח
כוס צימוקים לבנים
כפית סוכר לבן, כפית קינמון, רבע כפית זנגוויל, כפית שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית פפריקה מתוקה לפי הטעם
1/2 כוס סילאן טבעי
שליש כוס מי נוזל שהעוף בושל בו.
שליש צרור פטרוזליה קצוצה
אופן ההכנה
מבשלים את החזה עוף במים רותחים עם קצת מלח, אחרי עשרים דק מוציאים את חזה העוף. מקררים ואז מפוררים עם הידיים.
בזמן שהחזה עוף מתבשל במים זה זמן מצוין להמשיך בהכנת המילוי. אז במקביל אני מטגנת 3 בצלים פרוסים עם כפית סוכר עד הזהבה. בהזהבה מלאה של הבצל אני מוסיפה את האגוזים, השקדים והצימוקים ואת העוף המפורר ומערבבת קלות לפני התיבול.
אחרי הערבוב אני שמה תבלינים: כפית קינמון, רבע כפית זנגוויל, כפית שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור וחצי כפית פפריקה מתוקה. חצי כוס סילאן ורבע כוס הנוזל של המרק שבו התבשל חזה העוף. ושוב מערבבים הכל היטב. (הנוזל נותן לנו עסיסיות לעוף המכובס בתוך המאפה) ורק בסוף מוסיפים את הפטרוזיליה.
ושוב לערבב הכל טוב טוב. וזהו המילוי שלנו מוכן.
להכנת הפסטייה אני ממליצה להשתמש בעלי פילו מצוננים של שמרית! העלים הכי טובים שיש שהם לא נקרעים ולא יבשים.
מניחים אחד על השני את העלים בצורה מעגלית. להלן הסבר יותר מפורט: לוקחים 2 עלים ומשמנים בספרי שמן ושמים בתבנית עגולה או רינג. לוקחים עוד 2 עלים משמנים ושמים בכיוון הנגדי לוקחים 2 עלים נוספים ושמים לרוחב התבנית, לוקחים עוד 2 עלים ושמים בכיוון ההפוך וכך עוד 2 עלים ככה בעצם עד שכל התבנית העגולה שלנו מכוסה. מניחים את המלית במרכז, סוגרים את המילוי בעזרת שאריות הבצק שתלויות מצידי התבנית .מברישים בביצה ואופים בתנור חם 170 מעלות מצב טורבו עד הזהבה.
לאפות בתנור בחום של 170 עד הזהבה. להגיש חם. לא לכסות את המאפה שהוא חם כי אז הוא מאבד את הקריספיות שלו.
מצננים טיפה מפזרים אבקת סוכר וקינמון ומגישים.
————
ענת שרגאי
19.10.2024
. בפסקה הלפני אחרונה כתוב:
מצננים טיפה מפזרים סוכר וקנמון ומגישים לקחת דף עלי פילו לשים במרכז מילוי….