מאפינס ירקות/גבינות/טונה (ללא קמח)

28-10-2024 | מילכה דיין

אחר הצהריים מחשיך מוקדם ונעשה קריר, והקור מחלחל אט אט לתוך הגוף והנשמה. מחפשים משהו להתחמם? הכינו לכם משהו חם לארוחת ערב קלילה, שלא דורש הרבה הכנה…

מאפינס, הפעם בגרסה אישית, קצת יותר אלגנטית להגשה ואפילו בלי גלוטן.

תהנו😋

החומרים הדרושים:

1 בצל לבן חתוך דק לקוביות או רצועות.

1 כפית שמן זית.

1-2 גמבה אדומה/ כתומה/ צהובה חתוכה כנ״ל.

1 קישוא גדול חתוך…

1 גזר גדול חתוך לקוביות.

עלים קצוצים שאוהבים: בזיליקום, סלרי, פטרוזיליה, בצל ירוק וכו׳

2 ביצים

קורט פלפל שחור

1/4 כפית מלח (2 קורטים)

ניתן להוסיף 2 פרוסות גבינה צהובה מגורדות,

ו /או 1/2 גבינה מלוחה מגורדת (ולא להוסיף מלח).

1 קופסת טונה מסוננת ומפוררת.

1 כף קוואקר או קמח שקדים (ו/או קוביות תפו״א מבושל)

 

אופן ההכנה:

-חותכים את כל הירקות לקוביות או רצועות דקות.

-מטגנים בצל בכפית שמן זית, עד לשקיפות.

-מוסיפים את הירקות ומקפיצים מספר דקות במחבת, עד לריכוך. מערבבים קלות.

-מוסיפים את העלים הקצוצים.

-מוסיפים את המלח והפלפל.

-מקררים מספר דקות, לטמפ׳ החדר.

– מגרדים/ קוצצים גבינות קשות כרצונכם.

– טורפים את שתי הביצים לבלילה.

– ממלאים את כוסות המאפינס, בירקות, גבינות, טונה וקוואקר, עד לגובה 2/3.

-אופים בטמפ׳ של 170 מעלות מספר דקות, עד שתופח, מתייצב ומשחים.

– מחכים מעט שיצטנן ורק אז ניתן להעביר סכין סביב הדופן ולשלוף את המאפין, בשלמותו.

-חותכים סלט טרי, צבעוני ובריא…

-עורכים, מוסיפים קצת גבינות ומטבלים…

ונהנים.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מאפינס ירקות/גבינות/טונה (ללא קמח) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.