מאפינס לימוני עם פירות יער

02-09-2024 | מילכה דיין

ההכרות הראשונה שלי עם מאפינס, היתה אצל חמותי, המארחת הבריטית המושלמת. ערב שבת,לאחר ארוחה כיד המלך, שהתבקש אחריה משהו קליל ולא כבד לקינוח. הפתרון המושלם היה מאפינס עם אוכמניות וקרמבל פירורי ונימוח מלמעלה. שילוב מרתק בין חמצמצות נעימה למתיקות עדינה, הרמוניה בין מרקמים: בין הפנים לטופינג וצבע משגע של נגיעות בכחול בורדו סגול…פשוט סימפוניה!

מאז, המאפינס מככב בביתנו בווריאציות שונות של טעמים ומרקמים… חביבי הקהל-לכל הגילאים ובהמון אירועים!

החומרים לבלילה (ל-12 מאפינס בינוניים):

1 ביצה גדולה (או שתיים קטנות)

1/2 כוס סוכר (אפשר גם חום)

1/3 כוס שמן קנולה

1 יוגורט או 1/2 כוס חלב + 1 כף גבינה

(או בכלל לא לפרווה)

1 כפית מיץ לימון

1 כוס (ספל) קמח

1 אבקת אפייה

1/2 כוס מים חמים

 

אופן ההכנה:

מערבבים יחד (אפשר במזלג או מטרפה ידנית) את כל חומרי הבלילה, לקבלת תערובת במרקם משחתי כמו פנקייק.

מכניסים לשקית עם 1/2 כפית קמח:

חופן (10) אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס

חופן חמוציות/פירות יער

אפשר גם 5 משמשים חתוכים

חופן צימוקים או 5 תמרים קצוצים

מקפיצים עד שיקבלו מעטה קליל של הקמח

מכניסים לתערובת הבלילה ומערבבים ערבוב קל מספר שניות (כן, במזלג!)

משמנים בספריי שמן או במברשת סיליקון תבנית שקעים.

ממלאים עד ל 3/4 גובה

אופים בטמפ׳ של 175 מעלות, כ 20 דקות.

מאחלים: בהצלחה👍

מוציאים את התבנית, מקררים וממתינים רבע שעה. מוציאים בעזרת סבוב עם כפית או עם מרית.

בוזקים אבקת סוכר… מוזגים את הקפה

ומתענגים.

ב…ת…א…ב…ו…ן😍

(הערה: ניתן לגוון ולהוסיף 5 תמרים קצוצים עם מחית מבננה (ולהוציא את הלימון)…

מגוון פירות יער…

אפשר להוסיף קוביות תפוחי- עץ וקינמון…

אפשר ומומלץ אוכמניות כחולות… המון

ולהמציא עוד שילובים כיד- הדמיון.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מאפינס לימוני עם פירות יער - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.