החומרים לבלילה (ל-12 מאפינס בינוניים):
1 ביצה גדולה (או שתיים קטנות)
1/2 כוס סוכר (אפשר גם חום)
1/3 כוס שמן קנולה
1 יוגורט או 1/2 כוס חלב + 1 כף גבינה
(או בכלל לא לפרווה)
1 כפית מיץ לימון
1 כוס (ספל) קמח
1 אבקת אפייה
1/2 כוס מים חמים
אופן ההכנה:
מערבבים יחד (אפשר במזלג או מטרפה ידנית) את כל חומרי הבלילה, לקבלת תערובת במרקם משחתי כמו פנקייק.
מכניסים לשקית עם 1/2 כפית קמח:
חופן (10) אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס
חופן חמוציות/פירות יער
אפשר גם 5 משמשים חתוכים
חופן צימוקים או 5 תמרים קצוצים
מקפיצים עד שיקבלו מעטה קליל של הקמח
מכניסים לתערובת הבלילה ומערבבים ערבוב קל מספר שניות (כן, במזלג!)
משמנים בספריי שמן או במברשת סיליקון תבנית שקעים.
ממלאים עד ל 3/4 גובה
אופים בטמפ׳ של 175 מעלות, כ 20 דקות.
מאחלים: בהצלחה👍
מוציאים את התבנית, מקררים וממתינים רבע שעה. מוציאים בעזרת סבוב עם כפית או עם מרית.
בוזקים אבקת סוכר… מוזגים את הקפה
ומתענגים.
ב…ת…א…ב…ו…ן😍
(הערה: ניתן לגוון ולהוסיף 5 תמרים קצוצים עם מחית מבננה (ולהוציא את הלימון)…
מגוון פירות יער…
אפשר להוסיף קוביות תפוחי- עץ וקינמון…
אפשר ומומלץ אוכמניות כחולות… המון
ולהמציא עוד שילובים כיד- הדמיון.
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
איה
03.09.2024
סליחה,אבל איפה בדיוק הקרמבל הפירורי שאמרת שיש בתיאור המקדים??
אשמח אם תכתבי איך לשלב קראמבל.
מילכה דיין
05.09.2024
היי איה
הקרמבל, מוזכר, בהקשר לאירוח ולקינוח של חמותי. המאפינס הזה הוא ללא קרמבל.
מוזמנת להכנס לבלוג משובחה ולמצוא את הסיפורים ושלל מתכונים
http://www.meshubaha.com
מלאכי כהן
16.09.2024
היי מילכה:) תודה על המתכון, יש גירסה ללא גלוטן למאפינס?😅
מילכה דיין
19.09.2024
שלום לך
אכן, ישנם מתכונים ,שבקלות ניתן להמירם לנטולי גלוטן.
במקרה של המאפינס הזה, ניתן להמיר את הקמח בקמח שקדים ולהוריד מעט מכמות השמן.
בהצלחה🙏
למתכונים וסיפורים נוספים:
http://www.meshubaha.com.com