מוקפץ עוף וירקות – פיקנטי

14-02-2024 | מילכה דיין

חורף, כמו תפאורה לסרט רומנטי מתקתק. הורדתי מהכוננית את הספר האדום: ״הבישול הסיני״ של אהרוני והחלטתי להכין מוקפץ. זה היה המוקפץ הראשון ומאז נוספו וריאציות ושינויים ותוספות: בשר, עוף, טופו, צמחוני, נודלס, אטריות אורז, אורז – הכל הולך. עם כוסברה או שברי בוטנים- עם מזלג או מקלות סיניים- העיקר שאוהבים. כמה פשוט- כמה טעים.

החומרים הדרושים (לארבע מנות יפות):

1 בצל לבן קצוץ

4 קוביות נודלס (קובייה למנה)

1 ק״ג (מגש) חזה עוף נקי חתוך לקוביות

1 סלסלת שמפיניון (או קופסת שימורים)

1 גמבה שטופה וחתוכה לרצועות

2 קישואים גדולים שטופים ופרוסים לקוביות

2 גזרים גדולים שטופים ומקורצפים, פרוסים לפרוסות במנדולינה או בקולפן

ניתן להוסיף תירס, תירס גמדי, שעועית ירוקה מבושלת, נבטים

2 כפות שמן קנולה

כוסברה (אם אוהבים)

בוטנים מומלחים מקולפים (בהגשה)

2 כפות רוטב סויה

1 כף רוטב סריראצ׳ה חריף (או צילי מתוק, אם רוצים יותר עדין)

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית שום גבישי (או יבש פרוס, או 3 שיני שום כתושות)

אופן ההכנה:

מחממים שמן בווק ומכניסים את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את קוביות חזה העוף עד לבישול.

מוסיפים את הסויה והצ׳ילי (או הסריראצ׳ה)

ומערבבים.

מוסיפים את הירקות בהדרגה מהקשים לרכים: שעועית, גזר, גמבה, קישוא, פטריות…

מוסיפים את התבלינים…

מוסיפים (לא חייב, אבל מומלץ) את הנודלס ומערבבים.

קוצצים עלי כוסברה ומפזרים מעל.

מומלץ: בהגשה לפזר שברי בוטנים

קראנצ׳י וטעים, או אפילו גם

חמאת בוטנים!!

חמים( פיקנטי) וטעים.

ב..ת..א..ב..ו..ן!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מוקפץ עוף וירקות – פיקנטי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.