מוקפץ פילה עוף עם פטריות חצילים ופסטה

10-04-2024 | ירון צחר

פעם חריף, פעם מתקתק ופעם שניהם. כל שצריך הוא לפתוח את המקרר ולהתחיל לחתוך ולהקפיץ את כל מה שנמצא בו ויכול להתאים: בצל, פלפלים, גזרים, פטריות, חצילים, כרוביות ועוד כהנה וכהנה.

מצרכים:
300 גרם פילה עוף חתוך לקוביות
400 גרם פסטה פפרדלה
2 בצלים פרוסים לחצאים
1 חציל גדול מקולף וחתוך לקוביות
שמן זית
מלח גבישי
אורגנו
פלפל שחור גרוס
סלסלה פטריות טריות
5 שיני שום פרוסים לרצועות

לרוטב
4 כפות רוטב סויה
4 כפות רוטב טריאקי
קורט מלח, פלפל, תבלין עוף
3\1 כוס רוטב סויה סיני
2 כפות דבש
4\1 כוס שמן זית
חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
לקלף את החציל ולחתוך לקוביות ולהניח על מסננת עם מלח גס להגרת נוזלים .
להניח את קוביות החציל על נייר אפייה העוטף את תחתית תבנית אפייה. לתבל את קוביות החציל עם שמן זית, מלח גס, אורגנו ופלפל שחור . להכניס את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה שך 190 מעלות ולאפות במשך 15 דקות. להוציא את התבנית מהתנור.

הקפצת פילה העוף:
לתבל את קוביות פילה העוף במלח, פלפל, ותבלין עוף . להניח לפילה העוף לספוג את טעמי התיבול במשך 20 דקות. להוסיף את קוביות העוף המתובלים למחבת פסים עם מעט שמן, ולצרוב את קוביות פילה העוף, עד לקבלת גוון זהוב. להוריד את המחבת מהכיריים.

הקפצת רצועות הבצל והפטריות:
להוסיף לווק כף שמן זית ולהקפיץ את רצועות הבצל, להקפיץ החום גבוה, תוך כדי ערבוב עד לקבלת גוון זהוב. להוסיף לווק את פטריות חתוכות ורצועות השום, ולטגן במשך 10 דקות.
לבשל פסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה לסנן
הרכבת המנה:
להוסיף לווק עם הבצל והפטריות את קוביות העוף הצלויות והחצילים.
להוסיף לווק את הפסטה המבושלת המבושלות, ולערבב.
לתבל עם 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות רוטב טריאקי, דבש, ורוטב סויה, שמן זית, ולערבב, עד קבלת מרקם אחיד וטעים. לפזר מעל את הכוסברה החתוך.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מוקפץ פילה עוף עם פטריות חצילים ופסטה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.