ממליגה רומנית אותנטית

26-05-2024 | ניצן פוגל

אחת המנות היותר אהובות עלינו במשפחה שכיכבה אצלנו בבית לעתים קרובות אבל לא מדי, כי היא כל כך עשירה בטעמים ובקלוריות שעדיף לשמור אותה לאירועים מיוחדים או חגים. ממליגה היא מנה מסורתית ומנחמת שהיא מרכיב עיקרי במטבח הרומני והמולדובי. בחג השבועות היא גונבת את ההצגה בשולחן החג. ממליצה לכם בחום לנסות ולהתענג.

מצרכים:

(מתאים לתבנית מלבנית בינונית או שלוש אינגליש קייק)
4 כוסות מים
4 כוסות חלב
150 גרם חמאה
2 כוסות קמח תירס
מלח, פלפל ופפריקה אדומה מתוקה
800 גרם גבינות – המיקס המומלץ הוא שניים/שלושה סוגים של גבינות צהובות (עמק, קשקבל, מוצרלה, פרמזן, גאודה וכו)
מי שאוהב טעמים חזקים של גבינות מומלץ להוסיף במיקס גם סוג אחד של גבינה כחולה (רוקפור), 100 גרם מתוך ה-800 לא יותר.


הוראות הכנה:

מרתיחים סיר עם 4 כוסות מים 4 כוסות חלב ו100 גרם חמאה
אחרי שהחמאה נמסה מוסיפים 2 כוסות קמח תירס ואז לערבב כל הזמן בלי להפסיק מהר אחרת זה מתקשה. אם זה נהיה גושי מידי מוסיפים עוד טיפה חלב ומערבבים.


מורידים מהאש ומתבלים מיד במלח פלפל וטיפה פפריקה מתוקה. לטעום ולראות שלא חסר כלום (לא להגזים עם המלח כי נכנסות עוד גבינות שמוסיפות מליחות)
מוסיפים 200 גרם ממיקס הגבינות פנימה לתערובת ומערבבים עד שהכל נמס.

לוקחים תבנית משומנת שופכים שכבה נאה של הבלילה של הממליגה
מעל מפזרים חצי מכמות הגבינות וקוביות קטנות של חמאה כ50 גרם לערך
שמים על התערובת את השארית של הממליגה ומעל את שארית הגבינות.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ומשאירים עד שהגבינות צרובות

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, פשטידות, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - ממליגה רומנית אותנטית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.