מניפת חציל ממולא בשר, ברוטב עגבניות

30-01-2024 | מילכה דיין

הניסיון למציאת פתרון חלופי למוסקה, ללא טיגון בשמן, הוביל אותי לפתרון הפשוט הזה. כבודו של החציל נותר במקומו, לא נפגעת צורתו, הוא סופח אליו טעמים ותבלינים, נשאר רטוב ולא מתייבש, לא מתעוות, כמו הניסיונות לאפיה בתנור.

החומרים הדרושים לחציל אחד ארוך:

(ממליצה למשפחה להכפיל כמות, או לגוון ולהוסיף קציצות, כמו בתמונה).

1 חציל קל, ארוך

1/2 ק"ג בשר טחון

1 בצל בינוני חתוך לקוביות

5 (חמסה!) שיני שום חתוכות לפרוסות

2 כפות שמן

שקית שעועית ירוקה קפואה

1 קופסא (500 גר׳) עגבניות מרוסקות

(ברור שעדיף לחלוט 8-10 עגבניות)

1 כפית שטוחה מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

1 כפית שטוחה כורכום

1 כפית שטוחה שום גבישי, או אבקה

לבשר הטחון:

1 כף שמן

1 כפית שטוחה חומץ ( פותח את הבשר)

1/2 כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1/2 כפית אבקת שום/ גבישי

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית קינמון ( קראתם נכון)

אופן ההכנה:

אופן הכנת החציל:

להוציא את הבשר הטחון, חצי שעה לפני – ללוש את הבשר והתבלינים, מספר דקות

(אפשר להוסיף בצל חתוך דק דק)

לחתוך את החציל לפרוסות, לא עד הסוף

למלא בקציצות בשר בכל מרווח ולהדק

לבדוק שהחציל ממולא היטב עד לבסיסו

להדק מכל הכיוונים

אופן הכנת הרוטב:

בסיר עמוק וגדול נטגן את הבצל עם השמן עד להזהבה

נוסיף את פרוסות השום ונערבב

נוסיף פנימה את העגבניות המרוסקות

נמלא במים את הקופסא ונשפוך פנימה – נוסיף את השעועית הירוקה השטופה, ללא שאריות גבעולים

נוסיף את התבלינים ונערבב

ברגע שהרוטב מבעבע ורותח, ננמיך את האש ונכניס אט אט את הקציצות

נכניס את החציל הממולא בזהירות

ננמיך את האש לבינונית, לבישול של שעה עד שעתיים (למי שאוהב יותר טעם של בישול ארוך, כמו על פתיליה או פלטה).

לתת להתבשל כשעה וחצי ללא מכסה ורק אז לכסות.

מומלץ להוסיף אורז, פירה, פתיתים, קוסקוס, או אפילו רק חלה רכה של שבת, שתקבל את התבשיל אליה,

בחיבוק נעים וחמים.

בתאבון

שבת שלום

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מניפת חציל ממולא בשר, ברוטב עגבניות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.