החומרים הדרושים לחציל אחד ארוך:
(ממליצה למשפחה להכפיל כמות, או לגוון ולהוסיף קציצות, כמו בתמונה).
1 חציל קל, ארוך
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
5 (חמסה!) שיני שום חתוכות לפרוסות
2 כפות שמן
שקית שעועית ירוקה קפואה
1 קופסא (500 גר׳) עגבניות מרוסקות
(ברור שעדיף לחלוט 8-10 עגבניות)
1 כפית שטוחה מלח
קורט פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית שטוחה שום גבישי, או אבקה
לבשר הטחון:
1 כף שמן
1 כפית שטוחה חומץ ( פותח את הבשר)
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת שום/ גבישי
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית קינמון ( קראתם נכון)
אופן ההכנה:
אופן הכנת החציל:
להוציא את הבשר הטחון, חצי שעה לפני – ללוש את הבשר והתבלינים, מספר דקות
(אפשר להוסיף בצל חתוך דק דק)
לחתוך את החציל לפרוסות, לא עד הסוף
למלא בקציצות בשר בכל מרווח ולהדק
לבדוק שהחציל ממולא היטב עד לבסיסו
להדק מכל הכיוונים
אופן הכנת הרוטב:
בסיר עמוק וגדול נטגן את הבצל עם השמן עד להזהבה
נוסיף את פרוסות השום ונערבב
נוסיף פנימה את העגבניות המרוסקות
נמלא במים את הקופסא ונשפוך פנימה – נוסיף את השעועית הירוקה השטופה, ללא שאריות גבעולים
נוסיף את התבלינים ונערבב
ברגע שהרוטב מבעבע ורותח, ננמיך את האש ונכניס אט אט את הקציצות
נכניס את החציל הממולא בזהירות
ננמיך את האש לבינונית, לבישול של שעה עד שעתיים (למי שאוהב יותר טעם של בישול ארוך, כמו על פתיליה או פלטה).
לתת להתבשל כשעה וחצי ללא מכסה ורק אז לכסות.
מומלץ להוסיף אורז, פירה, פתיתים, קוסקוס, או אפילו רק חלה רכה של שבת, שתקבל את התבשיל אליה,
בחיבוק נעים וחמים.
בתאבון
שבת שלום
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה