מעורב ירושלמי אסלי במחבת

25-06-2024 | ניצן פוגל

רוצים להכין מעורב ירושלמי אמיתי כמו בדוכנים? זו מנה שמעלה בי זיכרונות ילדות מטיולים משפחתיים בעיר העתיקה בין הבסטות בשוק. מתכון ביתי קל וטעים במיוחד שכל אחד יכול להכין עם חזה עוף, כבדי עוף וטחול בשילוב עם בצל ותבלינים והכל במחבת אחת. אז תכינו את הפיתות, החומוס והחריף כי מובטחת לכם ארוחת צהריים טעימה ואותנטית ללקק את האצבעות.

מצרכים:

4-5 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
4 שיני שום קצוצות דק
6 כפות שמן
200 גרם כבד עוף חתוך גס
200 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
200 גרם טחולים
או כל דבר אחר שתירצו (פרגיות, שווארמה, לבבות)

לתיבול
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
כפית שטוחה כמון
חצי כף תבלין למעורב
3 כפות שמן זית
וחופן של פטרוזיליה וכוסברה קצוצים לקישוט…

אופן ההכנה:

בקערה גדולה שמים את כל הבשרים ואת כל התבלינים, מוסיפים מעט שמן זית ומערבבים הכל היטב ונותנים לזה מנוחה של חצי שעה לפחות במקרר לספיגת טעמים…
במחבת גדולה או בסיר סוטאז' מטגנים את הבצל עד להזהבה יפה…
אל הבצל מוסיפים את השום ומטגנים עוד חצי דקה..
מוסיפים את תערובת המעורב ומתחילים לטגן איזה 2-3 דקות.
מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים..
מכסים את המחבת וממשיכים לתת לזה להתבשל ומדי פעם מערבבים עד שהכול מוכן.
אפשר לטעום ולתקן טעמים במידת הצורך..

————

למתכונים נוספים ועדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן ולאחר מכן הקישו על לחצן "מעקב" בצד שמאל למעלה.

 

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מעורב ירושלמי אסלי במחבת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.