מקלובה (טבולה) עוף – ירקות צבעוני וריחני

06-05-2024 | מילכה דיין

אין צורך להציג את סלט הטבולה עם הבורגול, או המג׳דרה עם הבורגול ולא האורז (ותודה לנווה- הבן). הפעם, הבורגול, על תקן אורז בתבשיל ריחני (ראס אל חנות!) צבעוני בזכות כתם הבטטות…

בקיצור סלט ירקות קצוץ, עם המון ירק וארוחה נהדרת, מזינה וטעימה, מונחת בנחת על הצלחת. ב…ת…א…ב…ו…ן!

החומרים הדרושים (לשתי תבניות פיצה) :

מגש נתחי עוף נקי ושטוף (או חזה עוף חתוך לקוביות או רצועות).

בצל לבן בינוני קצוץ.

2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות. (או גזר)

2 קישואים שטופים וחתוכים לקוביות.

2 תפו״א כנ״ל

1/2 כרובית נקיה מופרדת לחתיכות קטנות

5 שיני שום (חמסה!)

1/2 כוס עדשים שחורים או חומוס גרגרים

1/2 כוס בורגול שטוף ובדוק.

תבלינים:

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית ראס אל חנות (לא לוותר ולעקם את הפרצוף. רוצו לקנות, חיוני!)

אופן ההכנה:

בסיר יציקה מטגנים את הבצל עד שקיפות

מוסיפים את נתחי העוף, עד להשחמה.

מוסיפים את תפו״א, הקישוא והבטטה

מוסיפים את שיני השום

מוסיפים את התבלינים

מוסיפים 1/2 כוס עדשים ו1/2 כוס בורגול

מכסים במים ועוד גובה זרת (כמו אורז) .

מבשלים כמו אורז:

טמפ' בינונית עד רתיחה

הנמכה לטמפ' בינונית עד שהמים מתאדים ורואים את הירקות והעוף.

מנמיכים לאש קטנה ומכסים, מבשלים כ20 עד 30 דקות( עד שמריחים את הראס אל חנות).

מכבים. לא לפתוח!!! ממתינים 10 דקות.

מוזגים לצלחת, מוסיפים סלט קצוץ.

טועמים ונזכרים בגעגוע: בריחות ובטעמי התבשילים המופלאים של דודה ברטה.

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מקלובה (טבולה) עוף – ירקות צבעוני וריחני - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.