מקלובה (טבולה) צבעונית וריחנית של עוף וירקות

23-01-2024 | מילכה דיין

אין צורך להציג את סלט הטבולה עם הבורגול, או המג׳דרה עם הבורגול ולא האור. הפעם, הבורגול על תקן אורז בתבשיל ריחני (ראס אל חנות!) וצבעוני בזכות כתם הבטטות…

בקיצור סלט ירקות קצוץ, עם המון ירק וארוחה נהדרת, מזינה וטעימה מונחת בנחת על הצלחת.

ב…ת…א…ב…ו…ן

החומרים לתבשיל:

מגש נתחי עוף נקי ושטוף (או חזה עוף חתוך לקוביות או רצועות).

בצל לבן בינוני קצוץ.

2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות. (או גזר)

2 קישואים שטופים וחתוכים לקוביות.

2 תפו״א כנ״ל

1/2 כרובית נקיה מופרדת לחתיכות קטנות

5 שיני שום( חמסה!)

1/2 כוס עדשים שחורים או חומוס גרגרים

1/2 כוס בורגול שטוף ובדוק.

תבלינים: 1 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית ראס אל חנות (לא לוותר ולעקם את הפרצוף. רוצו לקנות, חיוני!)

אופן ההכנה:

בסיר יציקה מטגנים את הבצל עד שקיפות

מוסיפים את נתחי העוף עד להשחמה.

מוסיפים את תפו״א, הקישוא והבטטה

מוסיפים את שיני השום

מוסיפים את התבלינים

מוסיפים 1/2 כוס עדשים ו1/2 כוס בורגול

מכסים במים ועוד גובה זרת ומבשלים כמו אורז.

טמפ' בינונית עד רתיחה

הנמכה לטמפ' בינונית עד שהמים מתאדים ורואים את הירקות והעוף.

מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-20 עד 30 דקות (עד שמריחים את הראס אל חנות).

מכבים. לא לפתוח!!! ממתינים 10 דקות.

מוזגים לצלחת, מוסיפים סלט קצוץ.

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מקלובה (טבולה) צבעונית וריחנית של עוף וירקות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.