מרק בורשט קר

14-08-2024 | ניצן פוגל

מרק טעים ויפהפה הפעם מהמטבח הרומני, את המתכון קיבלתי מקרובת משפחה שהיינו מגיעים אליה בחופש הגדול לכמה ימים ותמיד היה לה את המרק במקרר. מודה שבתור ילדה פחות התחברתי לטעמי האדמה של הסלק, אבל התבגרנו מאז. מרק סלק קר היא מנה מושלמת ומאוד פשוטה להכנה.

מצרכים

3 סלקים גדולים קלופים

מלח ופלפל שחור

פלפל אנגלי

מלח לימון

סוכר

אופן ההכנה

ממלאים סיר בינוני רחב במים עד 2/3 מגובהו ומביאים לרתיחה.

מכניסים את הסלקים הקלופים ומבשלים על אש קטנה כשעה עד לריכוך – ניתן לקנות סלקים מוכנים בשקית שרינק בסופר.

מוציאים את הסלקים ומצננים – שימו לב, שומרים גם את מי הבישול, בזכותם המרק מקבל את הצבע האדום המהפנט שלו!

חותכים את הסלקים לקוביות ומחזירים למי הבישול. (מי שאוהב מרק סמיך יותר, ניתן לגרור בפומפייה)

מתבלים במלח, פלפל ומעט פלפל אנגלי, מעט מלח לימון לחמיצות ומעט סוכר לאיזון, בכוונה אני לא רושמת כמויות מדויקות מכל דבר כי זה עניין של טעם, מכל התבלינים שמים מעט וטועמים, אוהבים מלוח יותר, ממליחים יותר, פיקנטי יותר עוד פלפל שחור, מתוק יותר, עוד סוכר.

המלצת הגשה:

שמים בכל קערית כפית שמנת חמוצה, מעט מלפפון קצוץ ומעט שמיר ומערבבים בעדינות.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק בורשט קר - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.