מרק גולש הונגרי

13-02-2023 | ירון צחר

אין על מרק גולש לפחות פעם אחת בחורף, מנה קלאסית היכולה להיחשב כארוחה מלאה ועיקרית ולא מנה ראשונה בפני עצמה.
מצרכים:
3 בצלים קצוצים
2 שיני שום כתושים
500 גרם בשר צוואר בקר חתוך לקוביות
2 גזרים קצוצים
2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ
1.5 ליטר ציר בקר
3 תפו"א מקולפים וקצוצים
1 קבנוס חתוך לטבעות דקות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כף רסק עגבניות
1 עגבנייה חלוטה וחתוכה לקוביות
קורט קימל
4 עלי דפנה
קורט מלח, פלפל
אופן ההכנה:
לסיר עם שמן חם מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים לסיר את שיני השום וקוביות הבשר, ומטגנים היטב על להבה גבוהה.
מוסיפים לסיר את טבעות הקבנוס, הגזר, הסלרי ומתבלים בפפריקה מתוקה וחריפה, וכן קימל. מערבבים היטב ויוצקים לאחר מס' דקות את הציר הבקר. מביאים לרתיחה, מנמיכים הלהבה וממשיכים לבשל תוך במשך כשעתיים , מתבלים במלח ופלפל וטועמים.
מוסיפים לסיר את קוביות תפו"א, וממשיכים לבשל במשך כ- 30 דקות נוספות, עד שהם מתרככים.
טועמים, משלימים תיבול לפי הטעם ומגישים.

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מרקים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק גולש הונגרי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.