מרק כתום בריא

11-11-2025 | ניצן פוגל

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם החשק למנה שתחמם לנו את הקיבה והלב. בדיוק בשביל זה נועד המתכון הבא למרק כתום בריא וקל להכנה. המרק מלא בויטמין A מהגזרים, הבטטות הדלעת ושאר הירקות במרק, כך שהוא ישמור עלינו בריאים וחמימים למשך כל החורף.

מצרכים:

4 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים

2 בטטות בינוניות קלופות

1.5 כוסות קוביות דלעת

2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

5 כוסות מים רותחים

2 שיני שום כתושות

1/4 כפית כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

תוספות אפשריות למרק בריא
1/4 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר

1 גבעול סלרי קצוץ גס

הוראות הכנה

לסיר בינוני יוצקים את השמן ומטגנים שום ובצל למשך דקה אחת . מוסיפים לסיר את הסלרי ומטגנים במשך 2 דקות נוספות.

מוסיפים לסיר את הירקות החתוכים – בצלים, בטטות, דלעת וגזר. מערבבים ומטגנים למשך רבע שעה

מוסיפים לסיר 5 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 50 דקות, עד לריכוך הירקות.

כאשר הירקות מוכנים מסננים את המים לסיר נפרד. את הירקות מעבירים למעבד מזון או טוחנים עם מוט ידני – טוחנים את הירקות היטב עד לקבלת מחית כתומה, חלקה ובלי גושים.

מוסיפים תבלינים – כמון, מלח ופלפל לפי הטעם, ג'ינג'ר (לא חובה). כמו כן, מוסיפים חצי ממי הבישול של הירקות.

ממשיכים בטחינת המרק בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם רצוי.

שיהיה לכולנו חורף חמים, בריא ומזין.

בהצלחה ובתאבון.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (7)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות מלי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מלי ליבוביץ. עוגיות ביתיות נימוחות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק כתום בריא - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.