מצרכים
כף שמן זית
בצל בינוני קצוץ
2 עגבניות קצוצות
3-4 שיני שום קצוצות
2 גזרים חתוכים לקוביות
תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
קישוא גדול חתוך לקוביות
בטטה בינונית חתוכה לקוביות
2 גבעולי סלרי חתוכים
כוס שעועית לבנה מבושלת (אפשר גם משימורים)
כוס פסטה יבשה מהסוג שאוהבים
2 כפות גדושות רסק עגבניות
חצי כוס עלי סלרי קצוצים
8-10 כוסות מים רותחים
תיבול: כף סילאן, כפית וחצי מלח, שליש כפית כורכום, כפית גדושה אבקת מרק, כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה
מחממים סיר עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות והשום, ממליחים מעט ומבשלים במשך כ-3 דקות.
מוסיפים את הגזר, תפו”א, הבטטה, הקישוא, גבעולי הסלרי, השעועית, רסק העגבניות ומתבלים. מוזגים את המים הרותחים ומערבבים היטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 30-40 דקות, עד שהירקות מתרככים.
אחרי חצי שעה של בישול מוסיפים עלי סלרי קצוצים ופסטה ומבשלים 5-10 דקות, עד שהפסטה מתבשלת. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
תיקי
12.07.2025
שלום. התכובה נכתבת לירון צחר על מתכון נפלא שלו ל "ארוחה בסיר אחד" של עוף ירקות ופתיתים. יצט טעים כל כך ובלי השקעה גדולה. תודה רבה.