מרק צ`ורבה טבעוני

28-02-2024 | ניצן פוגל

מרק רומני מסורתי עשיר בטעמים עמוקים בזכות הירק והתבלינים הרבים והייחודיים שלו. פירוש המילה צ'ורבה ברומנית הוא "חמוץ", וזה בדיוק הטעם השולט במרק העשיר והנפלא הזה. זה מתכון שאני מכירה מהבית, וכמו הרבה מתכונים רומניים אחרים, יש גרסאות שונות למרק לפי אזורים שונים ברומניה. בדרך כלל זה מתכון עם בשר כבש או בקר אבל אצלי בבית אוהבים יותר את הגרסה הצמחונית. מקווה שתאהבו כמונו.

במידה ובכל זאת תרצו להפוך אותו לגרסה הבשרית שלו, יש להוסיף למתכון: 12-8 צלעות טלה קטנות, או 1 קילו בשר בקר לא רזה (שפונדרה או חזה) חתוך לקוביות גדולות.

 

 

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות,  (תלוי בגודל המנה)

שמן זית – 3 כפות
כרישה – 2 גדלים ממוצעים
2 בצלים בינוניים
3 קישואים בינוניים (עדיפות ל- 2 צהובים ו-1 רגיל)
שורש סלרי ופטרוזיליה מגורדים בפומפייה

1 גזר גדול חתוך לטבעות חצויות

1/4 כרוב לבן קצוץ
עגבנייה – 4 יחידות בינוניות – בשלות ומרוסקות בפומפייה
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
אבקת מרק בצל – כפית שטוחה
חוואג` למרק – כפית שטוחה
אורגנו מיובש – כפית גדושה
בזיליקום מיובש – כפית שטוחה
תימין מיובש – 1/2 כפית שטוחה
1.5 כפות מלח דק
מים – 3 ליטר
סלרי 2 גבעולים כולל העלים (בשלמותם)
שעועית אדומה – 100 גרם מבושלת
מיץ לימון סחוט טרי – 1/2 יחידה
תבלין פילדלפיה – כפית אחת
עלים קצוצים – 1/4 כוס מכל סוג – עלי סלרי, שמיר, תרד טרי, פטרוזילייה

כל העלים מושרים מס` דקות עד לניקוי מלא, להוספה ב- 4 דקות האחרונות של הבישול.

חותכים לקוביות את הכרישות (מכניסים לקערה עם מים ושוטפים היטב מעודפי החול), חותכים לקוביות קטנות גם את הבצלים הכרוב והפלפלים.
מגררים גס את הזוקיני הצהוב (לא מקולפים), הזוקיני הרגיל (קלוף למחצה), שורש הסלרי הפטרוזיליה והעגבניות.
מטגנים בשמן זית את הבצלים והכרישות עד להזהבה קלה. מוסיפים את כל הירקות, מערבבים ומאדים כ- 5 דקות.
מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים את המים וענפי הסלרי השלמים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 20 דקות.
מוסיפים את השעועית האדומה המבושלת מערבבים ומבשלים כ- 10 דקות. מוסיפים את כל העלים הקצוצים ומבשלים כ- 4 דקות.
מכבים את האש, מרחיקים את ענפי הסלרי, מוסיפים את מיץ הלימון, מתקנים טעמים ומגישים. מתקבל מרק צ`ורבה טבעוני מושלם.

בהצלחה ובתאבון

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק צ`ורבה טבעוני - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.