מרק קובה סלק אדום, מהיר

10-11-2025 | מילכה דיין

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו והאכילו כל יום, לא רק את ילדי המשפחה ״הגרעינית״.

הילדים היו חוזרים מביה״ס והגן ויודעים לאיזו חצר להגיע וכך הרוויחו אוכל ביתי, טעים, מגוון , מכל העדות ומכל הלב.

הייתה אווירת קייטנה/ צהרון, הילדים אכלו, בילו וצחקו יחד וחזרו אחה״צ שבעים ומחויכים, כשהאימהות התפנו לכביסות או לתינוק שבבית. ההורים של אמא, הגיעו מעירק, ולאוכל העירקי המסורתי המגוון, הטעים נחשפנו אצל דודה של אמא, בשבת. מהמטבח העירקי, אמא בשלה מספר מאכלים טעימים, שמככבים גם אצלנו בבית, אחד מהם הוא מרק קובה סלק, שאי אפשר לא להתפעל מהצבע הוורוד-בורדו המהפנט.

(*הערה: במתכון זה הקובה קנוי וחוסך זמן, אך הטעם של המרק, עם כל הירקות, והצבע היפהפה-שווה את המאמץ הסביר, יחסית לתוצאה המהממת). בתאבון!

החומרים הדרושים (ל-8 מנות) :

1 שקית קובה למרק ( אין צורך להפשיר)

(לטעמכם,לא ממליצה על חברה מסויימת)

1 בצל גדול חתוך לקוביות

1 כפית שמן ( קנולה/זית…)

חתיכת דלעת בינונית

2-3 גזרים שטופים ופרוסים

3-4 סלקים נקיים, שטופים, מקולפים וחתוכים לקוביות. (עדיף סלקים בגודל בינוני)

ניתן להוסיף גם 3 קולורבי חתוך לקוביות

2-3 שיני שום קצוצות

5 גבעולי ועלי סלרי קצוצים (להוציא את ה״חוטים״ של הסלרי…)

1 כף שטוחה סוכר

1/2 כפית מלח

קורט! מלח לימון (להתחיל עם קורט, לטעום ולהוסיף עוד קורט… כי זה מאד חמוץ)

כף שטוחה אבקת מרק (לא חובה)

1 כף שטוחה סולת, להסמכת המרק (לא חובה)

והמון תשומת לב ואהבה!

אופן ההכנה:

בסיר גדול עם מעט שמן מטגנים את הבצל, עד שמזהיב.

מכניסים את הירקות הקשים: דלעת, קולורבי, גזר ובסוף את הסלק ומערבבים.

מוסיפים את העלים

מוסיפים מי ברז עד לכיסוי הירקות לבישול ראשוני ואח"כ מוסיפים עוד מים עד לגובה מחצית הסיר.

מוסיפים את אבקת המרק ויתר התבלינים ( מלח לימון, מלח, סוכר).

כשהמרק מבעבע, מכניסים בזהירות את כדורי הקובה ומנענעים את הסיר, כדי שיכנסו פנימה ויתערבבו.

לאחר שהוכנסו הכדורים, להמשיך ברתיחה עשר דקות ואז להנמיך את האש.

לבשל עשרים דקות ולכבות. בתאבון!

*( אם מתכוונים לאכול בדיוק לאחר ההכנה, לבשל חצי שעה… אם שומרים למחרת והסיר יעבור בישול וחימום נוסף, מספיק עשרים דקות, שלא יתפרקו)

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות מלי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מלי ליבוביץ. עוגיות ביתיות נימוחות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק קובה סלק אדום, מהיר - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.