מצרכים לסנגריה לבנה
1 כוס מיץ תפוזים
1 לימון מקולף לפלחים
1 ליים מקולף לפלחים
750 מ"ל יין לבן (בקבוק אחד)
60 מ"ל ברנדי (אופציונלי)
2/3 כוס סוכר לבן
2 כוסות ג'ינג'ר אייל או סודה
מומלץ לחתוך קוביות של פירות העונה ולהגיש (מנגו/ אפרסק/ אגס/ תפוחים)
אופן ההכנה
סחטו את המיץ מפירות ההדר לתוך קנקן גדול, ערבבו היטב את הסוכר והברנדי ביחד עם קוביות הפירות והלימון (כדאי להשרות יחד ללילה אחד במקרר הביתי). לאחר מכן הוסיפו את היין הלבן, ערבבו היטב ולפני ההגשה הוסיפו קוביות קרח. הוסיפו את הג'ינג'ר אייל או הסודה ממש לפני ההגשה כדי שהסנגריה לא תאבד גזים.
מצרכים לסנגריה אדומה
בקבוק יין אדום
כוס מיץ תפוזים טרי מתפוז או שניים
קוביות מתפוזים (עם הקליפה), פלחי תפוחים ירוקים, אגסים, ענבים ותותים חצויים, ועוד פירות העונה לפי אהבה אישית
מקל קינמון או שניים
קורט ציפורן
אופן ההכנה
ממלאים קנקן גדול בפירות הקצוצים ומכסים בקרח. יוצקים את היין, האלכוהול והמרירים ומערבבים היטב. מוסיפים את מקלות הקינמון ושיני הציפורן ומניחים במקרר למספר שעות לספיגת הטעמים.
מגישים מקורר כשבכוס יהיו גם כמה קוביות מהפירות החתוכים.
שימו לב, המתכון של הסנגרייה האדומה, ניתן להגיש אותו גם חם בימי החורף.
לחיים!
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה