נגיסוני ברוקולי עם גבינות

14-01-2025 | מילכה דיין

החורף כבר כאן .הגשם נופל בעוצמה משמיים, המרפסת מלאה במים והברד מכה על פרחי כובע הנזיר הכתומים, שרק אתמול חייכו אליי. קר בחוץ וקריר בבית. חושבת מה להכין לארוחת ערב שיהיה חמים, טעים, בריא ומתאים לכולם. נסו גם אתם, הוסיפו סלט ירקות במגוון צבעים, רוטב או טחינה… והנה לכם עוד ארוחה חמימה, טעימה ובריאה, המתאימה למבוגרים ולילדים.

החומרים הדרושים: (ל-40 נגיסונים)

2 ראשי ברוקולי מבושלים

1 בצל קטן קצוץ

2 תפו״א קטנים מבושלים

1 גבינת פרו או גבינה לבנה

1/3 גבינה מלוחה מפוררת

2 פרוסות גבינה צהובה מגורדת

2 כפות שמן זית

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1/2 כוס פירורי לחם/ קמח מצה/ קמח שקדים

1 כף גרעיני חמניות

1 כף שומשום

1 כף פשתן או קוואקר

(אין במתכון הנ״ל ביצים, ניתן להוסיף אם רוצים לטגן במחבת)

אופן ההכנה:

במעבד מזון קוצצים בפולסים את הברוקולי לחתיכות קטנות.

מוסיפים את הבצל הקצוץ, תפו״א ושמן הזית.

מוסיפים את הגבינות, הקמחים, התבלינים ולבסוף את הגרעינים.

שופכים לקערה מערבבים היטב.

מברישים נייר אפיה במעט שמן זית.

מכדררים או יוצרים קציצות ומניחים על נייר האפיה.

אופים בתנור המחומם על טמפ׳ של 180 מעלות, עד להשחמה.

מחכים שיתקרר ורק אז מקלפים מהנייר.

בתיאבון.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דל קלוריות, מתכונים, פשטידות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - נגיסוני ברוקולי עם גבינות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.