נגיסוני ברוקולי עם גבינות

14-01-2025 | מילכה דיין

החורף כבר כאן .הגשם נופל בעוצמה משמיים, המרפסת מלאה במים והברד מכה על פרחי כובע הנזיר הכתומים, שרק אתמול חייכו אליי. קר בחוץ וקריר בבית. חושבת מה להכין לארוחת ערב שיהיה חמים, טעים, בריא ומתאים לכולם. נסו גם אתם, הוסיפו סלט ירקות במגוון צבעים, רוטב או טחינה… והנה לכם עוד ארוחה חמימה, טעימה ובריאה, המתאימה למבוגרים ולילדים.

החומרים הדרושים: (ל-40 נגיסונים)

2 ראשי ברוקולי מבושלים

1 בצל קטן קצוץ

2 תפו״א קטנים מבושלים

1 גבינת פרו או גבינה לבנה

1/3 גבינה מלוחה מפוררת

2 פרוסות גבינה צהובה מגורדת

2 כפות שמן זית

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1/2 כוס פירורי לחם/ קמח מצה/ קמח שקדים

1 כף גרעיני חמניות

1 כף שומשום

1 כף פשתן או קוואקר

(אין במתכון הנ״ל ביצים, ניתן להוסיף אם רוצים לטגן במחבת)

אופן ההכנה:

במעבד מזון קוצצים בפולסים את הברוקולי לחתיכות קטנות.

מוסיפים את הבצל הקצוץ, תפו״א ושמן הזית.

מוסיפים את הגבינות, הקמחים, התבלינים ולבסוף את הגרעינים.

שופכים לקערה מערבבים היטב.

מברישים נייר אפיה במעט שמן זית.

מכדררים או יוצרים קציצות ומניחים על נייר האפיה.

אופים בתנור המחומם על טמפ׳ של 180 מעלות, עד להשחמה.

מחכים שיתקרר ורק אז מקלפים מהנייר.

בתיאבון.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דל קלוריות, מתכונים, פשטידות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - נגיסוני ברוקולי עם גבינות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.