מצרכים
400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
1 בצל קטן
1 תפוח אדמה גדול קלוף חתוך לקוביות
(לסוכרתיים: ניתן לוותר על תפו"א במתכון)
1 גזר קלוף חתוך לקוביות
כוס וחצי עדשים ירוקות משקית קפואה
(אפשר גם עדשים ירוקות יבשות – פשוט זמן הבישול ארוך יותר כשעה)
1 שן שום קצוצה
2 עגבניות בינוניות מגורדות
2 כוסות מים רותחים
כף גדושה רסק עגבניות
תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים חזה עוף ומטגנים כדקה מכל צד (עד שמשנה צבעו ללבן).
-מוסיפים את השום והעגבניות המגורדות, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים במשך כ-2 דקות.
-מוסיפים את העדשים, שופכים מים רותחים ומתבלים ברסק עגבניות, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-40 דקות (מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב).
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
אלינוער גינטר
28.11.2024
נזיד עוף ועדשים ממש פנטסטי, מאוד טעים.