מצרכים
250 גרם ביסקוויטים מסוג “פתי בר” מפוררים גס (כ20 ביסקוויטים) (*הערה: לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)
חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
1/2 כוס חלב (לפרווה – חלב סויה)
40 גרם חמאה / מרגרינה
2 כפיות סוכר
לציפוי: קוקוס (לא חובה)
אופן הכנה
מניחים בקערת זכוכית את קוביות השוקולד המריר, החלב, החמאה והסוכר וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה.
מוסיפים את פירורי הביסקוויטים לתוך קערת השוקולד ומערבבים היטב. מכניסים למקפיא להתייצבות למשך כ-10 דקות.
חותכים יריעת ניילון נצמד באורך של כ40 ס”מ ופורשים על השולחן. מפזרים עליה קוקוס (לא חובה). מוציאים את תערובת השוקולד מהמקפיא ומניחים על הניילון הנצמד. מהדקים ומגלגלים לצורה של נקניק.
שתי אפשרויות:
לאחסן במקפיא לשעה וחצי ולאחריו ניתן לפרוס את הנקיק לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ ולהגיש.
לאחסן במקרר ל-4 שעות לפחות ולאחר מכן לפרוס את הנקניק לפרוסות.
ניתן להכין את המתכון גם כשר לפסח עם עוגיות יין במקום פתי בר
————
[email protected]
14.09.2024
טעים מאוד להוסיף לעיסה צימוקים שהושרו בברנדי וחופן שניים של אגוזים קצוצים (אפשר להפחית כמות מקבילה מהעוגיות המרוסקות)