נתח סלמון במיץ תפוזים בתנור

27-09-2023 | מילכה דיין

 

חמותי חשפה בפניי את הדג הנפלא ,העדין, והנימוח, המלכותי משהו, שמקבל אליו באהבה כל טעם, ביחוד אם היה מושרה קודם במיץ לימון או תפוזים.

כיום, הסלמון הוא אחד המאכלים הכי מבוקשים לארוחת שישי או לחגים והוא מככב על שולחננו במלא כבודו והדרו.

חג שמח ושנה טובה🍷

 

החומרים הדרושים:

1 נתח סלמון שלם,נקי,ללא עור ועצמות 1 ק״ג.

ניתן לקלף בקלות, כשהדג חצי קפוא.

(עדיף נתח עבה ולא דק).

1 כוס מיץ תפוזים

1 כף שמן זית ( לא חובה)

קורט פלפל שחור

קורט מלח גרוס

מספר גבעולים עם עלי רוזמרין טריים, מעל

או פלפל שחור גרוס,

או צ'ימיצ'ורי,

או חרדל,

או רוטב שום ,פפריקה מלח ושמן זית

ו…ממש כרצונכם.

 

אופן ההכנה:

-מקלפים את העור של הסלמון, כשהוא חצי קפוא!

– מחליקים את היד ובודקים אם יש עצמות דוקרות או חתיכות נוקשות ו/או לא ראויות להגשה.

-מניחים בתבנית עם מיץ תפוזים למשך שעה.

בוזקים מלח פלפל שחור מעל.

– מכניסים לתנור, שחומם מראש ל 200 מעלות למשך עשר דקות ומנמיכים ל 170 מעלות לרבע שעה בערך (תלוי בעובי ומשקל הדג)

עד שהדג נעשה ורוד/ כתום בהיר בתוכו וקצת יותר כהה בחלקו העליון.

– במהלך האפיה,ניתן ״ להשקות״ אותו מידי פעם במיץ התפוזים , שבתבנית.

-מוציאים ומקררים…


למתכון של הסלמון עם ציפוי:

מכסים את הסלמון/ תבנית בנייר אלומיניום למשך 10 דקות,בטמפ של 200 מעלות.

-מסירים את נייר האלומיניום ואופים 10-15 דקות נוספות בטמפ של 175 מעלות.

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דגים, דל קלוריות, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - נתח סלמון במיץ תפוזים בתנור - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.