סביצ׳ה בהרכבה עצמית

07-07-2024 | מילכה דיין

התחברתי לשלל הצבעים, הריחות והאפשרויות הרבות במנה המסקרנת הזו. היתרונות (זמן קצר ביותר של הכנה, ללא תנור, מחבת) רק חזקו את ההחלטה והרי לכם מנה קלילה, בריאה, צבעונית, שגררה חיוכים ומצמוצי הנאה.

החומרים הדרושים ל-4 סועדים:

2 פרוסות גדולות ועבות של סלמון… נקי מעור ועצמות.

(*ניתן להכין את הסביצ׳ה גם מדג, שבשרו לבן: לברק/דניס/אמנון)

צרור עלי נענע, שטופים, נקיים, ללא גבעולים קצוצים דק

(אפשר כוסברה, כרפס,פטרוזיליה, אבל הנענע מעניינת יותר)

1/2 בצל סגול

3 עלי בצל ירוק קצוצים

1/2 אבוקדו בשל, רך, אך לא מידיי

7 עגבניות שרי, חתוכות לחצאים, או רבעים( תלוי בגודל)

קורט מלח

1 כף רוטב צ׳ילי חריף מתוק

1 כפית שמן זית

מיץ מ 1/2 לימון להשריית הסלמון החתוך

מיץ מ 1/2 לימון לסביצ׳ה

אופן ההכנה:

חותכים את הסלמון לקוביות קטנות(1•1) ס״מ

משרים את קוביות הסלמון במיץ מחצי לימון וקורט מלח והופכים כל הזמן.(חצי שעה עד שעה). לסנן מהנוזלים.

להניח במרכז הקערה.

לסדר בצלחת/ קערת הגשה יפה את כל הירקות, מסביב.

ניתן להגיש כך לארוח ורק אח״כ להוסיף את הרוטב והתבלינים…ואפשר קודם, שייספגו הטעמים-איך שאוהבים.

טועמים… ומחליטים אם יש צורך להוסיף לימון/ מלח/ צ׳ילי

בתאבון!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סביצ׳ה בהרכבה עצמית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.