החומרים הדרושים ל-4 סועדים:
2 פרוסות גדולות ועבות של סלמון… נקי מעור ועצמות.
(*ניתן להכין את הסביצ׳ה גם מדג, שבשרו לבן: לברק/דניס/אמנון)
צרור עלי נענע, שטופים, נקיים, ללא גבעולים קצוצים דק
(אפשר כוסברה, כרפס,פטרוזיליה, אבל הנענע מעניינת יותר)
1/2 בצל סגול
3 עלי בצל ירוק קצוצים
1/2 אבוקדו בשל, רך, אך לא מידיי
7 עגבניות שרי, חתוכות לחצאים, או רבעים( תלוי בגודל)
קורט מלח
1 כף רוטב צ׳ילי חריף מתוק
1 כפית שמן זית
מיץ מ 1/2 לימון להשריית הסלמון החתוך
מיץ מ 1/2 לימון לסביצ׳ה
אופן ההכנה:
חותכים את הסלמון לקוביות קטנות(1•1) ס״מ
משרים את קוביות הסלמון במיץ מחצי לימון וקורט מלח והופכים כל הזמן.(חצי שעה עד שעה). לסנן מהנוזלים.
להניח במרכז הקערה.
לסדר בצלחת/ קערת הגשה יפה את כל הירקות, מסביב.
ניתן להגיש כך לארוח ורק אח״כ להוסיף את הרוטב והתבלינים…ואפשר קודם, שייספגו הטעמים-איך שאוהבים.
טועמים… ומחליטים אם יש צורך להוסיף לימון/ מלח/ צ׳ילי
בתאבון!
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
בלהה חנוך
10.07.2024
נראה לא רע .אנסה.
מילכה דיין
10.07.2024
היי יקרה
נסי ועדכני.
למתכונים וסיפורים מהבלוג מוזמנת להכנס דרך הקישור:
http://www.meshubsha.com
א.א.
02.08.2024
נתקלתי לראשונה בסביצ'ה בתחילת שנות ה90' בקוסטה- ריקה,
פשוט מדהים.
לאחרונה אני מכין סביצ'ה מפירוק של דג שלם שאפוי בתנור,
זה גם עובד מצויין, וטעים מאוד בצורה אחרת מעט, כי בשר הדג מבושל.
חשוב לציין שאצלינו בחו"ל, ממליצים במקום דג טרי, להשתמש בדג קפוא, כיוון שבדגים טריים עלולים להיות מיני טפילים, שלרוב מתים בהקפאה,
אז כן, זה קצת משנה, אבל הבריאות יותר חשובה