סושי ביתי מנצח

18-08-2024 | ניצן פוגל

סושי הוא מאכל יפני שכבש מזמן את הישראלים. אם אתם שייכים לז'אנר חובבי הסושי אך מעולם לא אתגרתם את עצמכם בהכנה של סושי בבית, המתכון הזה בשבילכם! הנה לכם מתכון שהוא גם פעילות עם הנכדים וגם פתרון לארוחה טעימה, בריאה וחווייתית. תתנו להם להשתתף בחגיגת ההכנה, בחיתוך הירקות, עיצוב הרול מבחינת המרכיבים והגלגול הסופי, והתוצאה היא תעסוקה טעימה לכולכם. אל דאגה, היום בכל סופר יש עמדה אסייתית עם כל הציוד והרטבים הדרושים להכנת המתכון.

מצרכים ל- 8 רולים (פוטו מאקי)

(פוטו מאקי זה הסושי הרגיל עם האצה בחוץ והאורז והמלית בפנים):

לאורז:

4 כוסות אורז עגול

4 1/2כוסות מים

1/2 כוס חומץ אורז

2 כפות גדושות סוכר לבן

1 כף מלח דק

לסושי סלמון אבוקדו ומלפפון:

1 חבילה אצות נורי

2 מלפפונים בינוניים חתוכים לרצועות דקות ללא החלק הפנימי

1 אבוקדו בינוני בשל מקולף וחתוך לרצועות דקות

100 גרם פילה דג סלמון

נקי מעצמות ומעור חתוך לרצועות דקות

1 חופן עירית או בצל ירוק חתוך לרצועות דקות

רכיבים קבועים:
אורז עגול לסושי, חומץ אורז, אצות נורי, מחצלת לגלגול סושי

ומרכיבים משתנים שהם בעצם המלית:
ירקות מסוגים שונים כשהפופולריים הם: מלפפונים, גזרים, בטטה מבושלת, פטריות טריות או מוחמצות, אספרגוס, עירית ואבוקדו.
סוגים שונים של דגים כשלהכנה הביתית נהוג בעיקר להשתמש בטונה משומרת, טונה טרייה וסלמון כבוש או אפוי.
אתם יכולים להחליט מראש באיזה מלית אתם מעוניינים ולהשתמש בהם, אך רצוי שלא להשתמש ביותר משלושה עד ארבעה טעמים, כשרק אחד מהם הוא דג. בתמונות של המתכון הילדים הכינו את הסושי עם טונה משומרת ולא עם סלמון.

אופן ההכנה:

מכינים אורז – לפני הבישול יש לשטוף היטב את האורז. 2-3 דקות בתוך מסננת תחת הברז עד שהמים שיוצאים מהאורז צלולים כמעט לגמרי. את האורז השטוף מעבירים לסיר ומוסיפים מים, על כל כוס אורז מוסיפים 1.2 כוסות מים. (או על 100 גרם אורז מוסיפים 130 מ"ל מים). מבשלים על אש גבוהה, מידי פעם מערבבים. כשהמים רותחים, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש מבשלים 10-15 דקות נוספות, לאחר מכן מרימים את המכסה מוודאים שהאורז מוכן ומכבים את האש. מכסים בחזרה את הסיר שתחת המכסה מניחים נייר סופג ומשאירים את האורז בתוכו עוד כ- 5 דקות (סיר סגור, אש כבויה). לאחר מכן מוציאים בעדינות את האורז מהסיר בעזרת כף עץ או כף פלסטיק, במקביל להכנת האורז חותכים את הירקות שרוצים לרצועות דקות.

ההרכבה:

מניחים אצת נורי על מחצלת הסושי, למאקי (רול עם אורז ותוספת אחת) משתמשים בחצי אצה לפוטו מאקי (רול עם 2-3 תוספות משתמשים באצה שלמה. כשהצד המחוספס של האצה כלפי מעלה והצד המבריק יותר כלפי מטה (כך האורז ידבק אליה טוב יותר)

מרטיבים ידיים במים לוקחים את האורז עם התחמיץ ומפזרים בשכבה שווה בת כ-3 מ"מ על כל האצה, פרט ל 2-3 הס"מ הרחוקים מאיתנו. לאחר מכן מניחים לאורך האצה (בקצה שלה) דג או ירקות (או שניהם) חשוב לוודא שעובי המילוי יהיה שווה לאורך כל האצה.

מגלגלים: תופסים בקצה המחצלת ובקצה האצה ביחד ותוך כדי הפעלת לחץ אחיד עוטפים באמצעותם על המילוי, ממשיכים בתנועת גלגול קדימה בעזרת המחצלת, כל הזמן מהדקים את המחצלת על הגליל שנוצר בעזרת האצבע מרטיבים במעט מים את קצה האצה שהשארנו ללא אורז וממשיכים לגלגל, עד שמתקבל גליל מהודק היטב.

בעזרת סכין חדה מאוד ללא שיניים חותכים בתנועת ניסור חדה את הגלילים, לחתיכות של 3-5 ס"מ כפי שרואים בתמונה, כל רול נחתך ל-7-8 חתיכות.

כל מה שנותר לכם עכשיו הוא לערוך שולחן,
להכין צ'ופסטיקס (או סכו"ם למתקשים), סויה, טריאקי, ג'ינג'ר כבוש ווסאבי לאוהבי החריף ובתאבון.

אפשר לעשות ארוחה בנושא אסייתי ולהכין לצד הסושי מוקפץ, דג או עוף בטריאקי וכך תקבלו ארוחה מושלמת עם ניחוח מהמזרח הרחוק. לקבלת רעיונות למתכונים אסייתים נוספים ניתן למצוא אצלנו בבלוג בקטגוריה "אסייתי". למעבר לקטגוריה לחצו כאן.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סושי ביתי מנצח - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.