סינטה בבצק עלים – ביף וולינגטון

24-06-2024 | ניצן פוגל

המתכון הבא הוא לאוהבי הבשר. ביף וולינגטון הוא אתגר מעורר תיאבון שאתם חייבים לנסות! את המאפה מכינים מבצק עלים מוכן, שחוסך את זמן הכנת הבצק. נשאר רק לסגור על מחבת את הבשר ולעטוף עם הבצק. מנה שתמיד קוצרת מחמאות!

מצרכים שיספיקו לכ-6 מנות:

700 גרם פילה בקר
מלח גס
פלפל שחור גרוס
חבילת בצק עלים
ביצה אחת
2 בצלים קצוצים
1/4 כוס שמן קנולה
עלים מ-2 גבעולי טימין
עלים מגבעול אחד של רוזמרין
4 כפות חרדל דיז'ון

אופן ההכנה:

מתבלים את נתח הבשר במלח ופלפל וצורבים אותו מכל צדדיו כ-2 דקות. מצננים.

מחממים שמן במחבת ומטגנים מעט את הבצל. מתבלים במלח, פלפל, טימין ורוזמרין, ומניחים בצד לצינון.

על נייר אפייה מקומח מעט פותחים את חבילת בצק העלים. מרדדים אותו מעט. על הבצק להיות ארוך מעט מכל צד מאורך הפילה, מספיק רחב כדי לכסות את הנתח ולא דק מדי כדי שלא יקרע בזמן הקיפול.
מפזרים במרכז הבצק את הבצל המתובל . לוקחים את הנתח ומורחים אותו בחרדל מכל הצדדים ומניחים את הפילה מעל הבצל על הבצק. סוגרים היטב את נתח הבשר במעטפת הבצק, ומעבירים לתבנית כשאזור סגירת הבצק בחלק התחתון. מקפלים היטב גם בצדדים, מי שמעוניין ניתן ליצור בעזרת מזלג עיטורים על גבי הבצק למראה מרשים.

טורפים את הביצה ומורחים על הבצק. מכניסים למקרר לכחצי שעה.

מכניסים את המאפה לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. אופים במשך 15 דקות. לאחר 15 דקות מוציאים את המאפה, פורסים לפרוסות ומגישים לשולחן.

בתאבון ובהצלחה.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סינטה בבצק עלים – ביף וולינגטון - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.