מצרכים שיספיקו לכ-6 מנות:
700 גרם פילה בקר
מלח גס
פלפל שחור גרוס
חבילת בצק עלים
ביצה אחת
2 בצלים קצוצים
1/4 כוס שמן קנולה
עלים מ-2 גבעולי טימין
עלים מגבעול אחד של רוזמרין
4 כפות חרדל דיז'ון
אופן ההכנה:
מתבלים את נתח הבשר במלח ופלפל וצורבים אותו מכל צדדיו כ-2 דקות. מצננים.
מחממים שמן במחבת ומטגנים מעט את הבצל. מתבלים במלח, פלפל, טימין ורוזמרין, ומניחים בצד לצינון.
על נייר אפייה מקומח מעט פותחים את חבילת בצק העלים. מרדדים אותו מעט. על הבצק להיות ארוך מעט מכל צד מאורך הפילה, מספיק רחב כדי לכסות את הנתח ולא דק מדי כדי שלא יקרע בזמן הקיפול.
מפזרים במרכז הבצק את הבצל המתובל . לוקחים את הנתח ומורחים אותו בחרדל מכל הצדדים ומניחים את הפילה מעל הבצל על הבצק. סוגרים היטב את נתח הבשר במעטפת הבצק, ומעבירים לתבנית כשאזור סגירת הבצק בחלק התחתון. מקפלים היטב גם בצדדים, מי שמעוניין ניתן ליצור בעזרת מזלג עיטורים על גבי הבצק למראה מרשים.
טורפים את הביצה ומורחים על הבצק. מכניסים למקרר לכחצי שעה.
מכניסים את המאפה לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. אופים במשך 15 דקות. לאחר 15 דקות מוציאים את המאפה, פורסים לפרוסות ומגישים לשולחן.
בתאבון ובהצלחה.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה