סלט חצילים קלויים מבית אבא

24-09-2025 | ניצן פוגל

 

סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד מבית סבא. אני זוכרת בתור ילדה איך אמא הייתה כבר חותכת את הירקות ומכינה קנקן של לימונדה קרה, מסדרת את הצלחות, אבא היה מקשט עם הירקות,  והמראה היה כל כך יפה ומגרה שלא יכולנו להתאפק אבל אבא התעקש שעד שלא יוצאים 3 כוכבים בשמיים – לא נוגעים! מאז לא מוותרים על המנה הזו בשום בית אצלנו במשפחה המורחבת, מהדודים ועד בני הדודים שכבר מזמן הקימו בית משלהם. בשנים האחרונות שדרגנו את המסורת בכך שבצאת הצום כולנו שולחים תמונה של המנה המסורתית שלנו בצ'ט המשפחתי ומאחלים גמר חתימה טובה. אין תחושה של בית בצאת כיפור יותר מהתחושה שהסלט הזה נותן לנו. מומלץ בחום גם כסלט פשוט חלק מפלטת הסלטים שלכם. 

מצרכים

5 חצילים – בינונים
כף גדושה מיונז (אפשר מיונז דל שומן)
מלח – כפית שטוחה
3 שיני שום כתושות
(או כפית גדושה אבקת שום)
1 בצל לבן בינוני קצוץ
ירקות טריים מכל צבעים (פלפל צהוב, עגבנייה, מלפפון)

אופן ההכנה

מניחים את החצילים בשלמותם (לא מקלפים) על רשת מתכת שמיועדת לצלייה על הגז על להבה גדולה (מי שרוצה להימנע מהריח השרוף אפשר גם בתנור),

שורפים את החציל מכל הצדדים, מנקבים מעט למעלה עם מזלג או סכין ומניחים אותו במסננת שיגיר מתוכו את כל הנוזלים.

מקררים מעט את החצילים, מרוקנים את תוכנם ללא הקליפה למעבד מזון, מוסיפים את השום והמלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

לפני ההגשה, קוצצים את הבצל ומוסיפים לחצילים שהכנתם מבעוד מעוד יחד עם המיונז ומערבבים הכל יחד. במקביל חותכים את הירקות כמו בתמונה (הצלחת עם הקוטג' נועדה לילדים שעדיין לא הבינו שחצילים זה טעם החיים),


ממליצה להפריש בקערה קטנה חצילים לפי הכמות שאתם מעוניינים להגיש באותו רגע ורק אותם לערבב עם הבצל הקצוץ אחרת החצילים למחרת כבר יתקלקלו במקרר. (בלי הבצל ניתן לשמור בקופסה סגורה עד 5 ימים).
כמות הצלחות היא לפי מספר הסועדים, מקשטים כל צלחת בעיטורי ירקות טריים מכל הצבעים ומגישים לצד פרוסות חלה מתוקה.
שיהיה צום קל וגמר חתימה טובה.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוגת תפוחים ופירות יער עם שקדים קלויים

  כבר מזמן שמתחשק לי איזו עוגת תפוחים עסיסית כזו,…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק עוף של סבתא

    יש דבר שיותר מזכיר טעם ילדות ממרק עוף…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סלט חצילים קלויים מבית אבא - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.