מצרכים
5 חצילים – בינונים
כף גדושה מיונז (אפשר מיונז דל שומן)
מלח – כפית שטוחה
3 שיני שום כתושות
(או כפית גדושה אבקת שום)
1 בצל לבן בינוני קצוץ
ירקות טריים מכל צבעים (פלפל צהוב, עגבנייה, מלפפון)
אופן ההכנה
מניחים את החצילים בשלמותם (לא מקלפים) על רשת מתכת שמיועדת לצלייה על הגז על להבה גדולה (מי שרוצה להימנע מהריח השרוף אפשר גם בתנור),
שורפים את החציל מכל הצדדים, מנקבים מעט למעלה עם מזלג או סכין ומניחים אותו במסננת שיגיר מתוכו את כל הנוזלים.
מקררים מעט את החצילים, מרוקנים את תוכנם ללא הקליפה למעבד מזון, מוסיפים את השום והמלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
לפני ההגשה, קוצצים את הבצל ומוסיפים לחצילים שהכנתם מבעוד מעוד יחד עם המיונז ומערבבים הכל יחד. במקביל חותכים את הירקות כמו בתמונה (הצלחת עם הקוטג' נועדה לילדים שעדיין לא הבינו שחצילים זה טעם החיים),
ממליצה להפריש בקערה קטנה חצילים לפי הכמות שאתם מעוניינים להגיש באותו רגע ורק אותם לערבב עם הבצל הקצוץ אחרת החצילים למחרת כבר יתקלקלו במקרר. (בלי הבצל ניתן לשמור בקופסה סגורה עד 5 ימים).
כמות הצלחות היא לפי מספר הסועדים, מקשטים כל צלחת בעיטורי ירקות טריים מכל הצבעים ומגישים לצד פרוסות חלה מתוקה.
שיהיה צום קל וגמר חתימה טובה.
————
דיסי
11.10.2024
עד כמה חשוב להפטר מאשכולות הגרעינים?אני מבלה מול ערמת החצילים למצוא קלים.לרוב אין.לוותר על הקניה?
ניצן פוגל
13.10.2024
אני קונה חצילים צרים וארוכים ולא באלדי, ובסוף אני טוחנת במעבד מזון עם השום והמיונז. לא מרגישים את הגרעינים.
בהצלחה