סלט חצילים קלויים מבית אבא

07-10-2024 | ניצן פוגל

 

סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד מבית סבא. אני זוכרת בתור ילדה איך אמא הייתה כבר חותכת את הירקות ומכינה קנקן של לימונדה קרה, מסדרת את הצלחות, אבא היה מקשט עם הירקות,  והמראה היה כל כך יפה ומגרה שלא יכולנו להתאפק אבל אבא התעקש שעד שלא יוצאים 3 כוכבים בשמיים – לא נוגעים! מאז לא מוותרים על המנה הזו בשום בית אצלנו במשפחה המורחבת, מהדודים ועד בני הדודים שכבר מזמן הקימו בית משלהם. בשנים האחרונות שדרגנו את המסורת בכך שבצאת הצום כולנו שולחים תמונה של המנה המסורתית שלנו בצ'ט המשפחתי ומאחלים גמר חתימה טובה. אין תחושה של בית בצאת כיפור יותר מהתחושה שהסלט הזה נותן לנו. מומלץ בחום גם כסלט פשוט חלק מפלטת הסלטים שלכם. 

מצרכים

5 חצילים – בינונים
כף גדושה מיונז (אפשר מיונז דל שומן)
מלח – כפית שטוחה
3 שיני שום כתושות
(או כפית גדושה אבקת שום)
1 בצל לבן בינוני קצוץ
ירקות טריים מכל צבעים (פלפל צהוב, עגבנייה, מלפפון)

אופן ההכנה

מניחים את החצילים בשלמותם (לא מקלפים) על רשת מתכת שמיועדת לצלייה על הגז על להבה גדולה (מי שרוצה להימנע מהריח השרוף אפשר גם בתנור),

שורפים את החציל מכל הצדדים, מנקבים מעט למעלה עם מזלג או סכין ומניחים אותו במסננת שיגיר מתוכו את כל הנוזלים.

מקררים מעט את החצילים, מרוקנים את תוכנם ללא הקליפה למעבד מזון, מוסיפים את השום והמלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

לפני ההגשה, קוצצים את הבצל ומוסיפים לחצילים שהכנתם מבעוד מעוד יחד עם המיונז ומערבבים הכל יחד. במקביל חותכים את הירקות כמו בתמונה (הצלחת עם הקוטג' נועדה לילדים שעדיין לא הבינו שחצילים זה טעם החיים),


ממליצה להפריש בקערה קטנה חצילים לפי הכמות שאתם מעוניינים להגיש באותו רגע ורק אותם לערבב עם הבצל הקצוץ אחרת החצילים למחרת כבר יתקלקלו במקרר. (בלי הבצל ניתן לשמור בקופסה סגורה עד 5 ימים).
כמות הצלחות היא לפי מספר הסועדים, מקשטים כל צלחת בעיטורי ירקות טריים מכל הצבעים ומגישים לצד פרוסות חלה מתוקה.
שיהיה צום קל וגמר חתימה טובה.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סלט חצילים קלויים מבית אבא - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.