סלט עוף עם ברוקולי

27-05-2025 | מילכה דיין

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף שהושחמו קלות במחבת, או על הפלנצ׳ה,ישמחו להתארח ולהתערבב, בין שאר ירקות, ביחוד ירקות כמו: קולורבי, שומר, גזר , גמבה ומלפפון ירוק וחמוץ, חרדל, עם או בלי פרוסת לחם… גם ברוקולי מאודה קלות הצטרף לחגיגה צבעונית לעיניים-והרי לכם ארוחת צהריים. (סלט העוף יכול ללבוש ולפשוט צורה, צבע וטעם כרצונכם ולטעמכם. נסו ותיווכחו כמה פשוט-כמה טעים ומהיר הכנה).

החומרים הדרושים ל-4 מנות:

1/2 ק”ג חזה עוף שטוף ונקי מעור, גידים וכו׳

1 ברוקולי מבושל אל דנטה

1 בצל קטן חתוך לטבעות צרות

1 שומר חתוך לרצועות

1 קולורבי מקולף חתוך לרצועות

1 גזר נקי קלוף לרצועות בקולפן

1 גמבה אדומה/ כתומה/ צהובה חתוכה לרצועות

2 מלפפון חמוץ חתוך לקוביות או

גמבה חמוצה חתוכה לרצועות

1 מלפפון ירוק חתוך

… ומה שאוהבים.

אופן ההכנה:

חותכים את חזה העוף לרצועות/חתיכות בגודל ביס.

-צולים על הפלנצ׳ה לזמן קצר.

-מוסיפים את כל הירקות החתוכים והברוקולי המבושל/ חלוט.

-מוסיפים מעט רוטב לקערה ,או לצלחת האישית

-מפזרים גרעינים/ אגוזים -סמוך להגשה.

מכינים רוטב ויניגרט: (אפשר בצנצנת)

1/2 כוס שמן זית

מיץ מ 1/2 לימון

1 כפית שטוחה חרדל (חלק או גרגירים)

1 שן שום כתושה

1/2 כפית דבש

קורט מלח

קורט פלפל

לפיזור מעל הסלט: גרעיני דלעת/ חמניות/ בוטנים/אגוזי קשיו מוקפצים קלות במחבת (כל אחד והעדפה שלו)

בתאבון ובהצלחה!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סלט עוף עם ברוקולי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.