סלט קייצי מוקפץ

17-08-2025 | מתג במטבח

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד אוהב קישואים.הקישואים עצמם (ויסלחו לי) די משעממים וחסרי טעם מזמין… אבל בעונה הזאת, בקיץ, פשוט פנטסטיים. אז חבל לוותר. בתור סלט מוקפץ הם מקבלים חיים חדשים, ממש בא לנשנש עוד ועוד.

מצרכים

2-3 קישואים צעירים ורזים רחוצים היטב ולא מקולפים.
1פלפל אדום גדול בשרני קצוץ
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
3 פטריות שמפניון לבנות
צרור עלי רוקט (ארגולה)
1 קלח תירס (אני אוהבת את התירס הלבן, אבל זה לא מהותי).
מיץ לימון שן שום מלח לתיבול

אופן ההכנה

1) פורסים את הקישואים לטבעות דקות ומקפיצים במחבת לוהטת עם כף שמן זית למשך 3-4 דקות. מעבירים לקערה.
2) קוצצים את הפלפל לקוביות קטנות ומקפיצים באותה מחבת. מוסיפים לקערה עם הקישואים.
3) כנ"ל עושים גם לפלפל הירוק החריף…..ומוסיפים לקערה עם הקישואים.
4) קוצצים את הפטריות ומקפיצים במחבת עם כף שמן זית. מוסיפים …..אתם כבר יודעים לאן….😉
5) מסירים בסכין חדה את גרעיני התירס מהקלח, ומקפיצים במחבת עם כף נוספת של שמן זית . מוסיפים לקערה עם הקישואים והפלפלים והפטריות.
6) מוסיפים צרור עלי רוקט שטופים וקצוצים.
7) מגרדים שן שום על גבי הירקות שבקערה שלנו.
8) מוסיפים מיץ מלימון שלם (או חצי אם הוא לימון גדול ולא אוהבים כ"כ חמוץ).
9) מטבלים במלח(אני משתמשת במלח עשבים של Herbamare ) ומערבבים בעדינות. הסלט יכול להישמר במקרר בטעמו המקורי יומיים שלושה . בתאבון.

זמן ההכנה כ-10עד 15 דקות. חשוב לציין שהקפצת הירקות (פרט לעלי הרוקט ) חייבת להיות קצרצרה 2-3 דקות לכל סוג רק על מנת לתת לו את הטאצ' המוקפץ.

טיפ חשוב: מאד חכם להכין את כל הירקות רחוצים,חתוכים וקצוצים לפני התחלת הטיגון, וזאת על מנת ליצור רצף של הקפצה מהירה כל ירק בניפרד. השהיית הירק המוקפץ התורן זמן ממושך מידי על האש, גורמת לו להפריש מים ואז נקבל סלט מיימי . כל הכיף בסלט הזה הוא שהוא "חצי חי" ולא מושי.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מתג במטבח לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם בירה מפתיע

אפיית לחם, פעמים רבות, מקבילה להולדת תינוק. חשיבה, תכנון, עיבוד,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סלט קייצי מוקפץ - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.