סלט קייצי מוקפץ

17-08-2025 | מתג במטבח

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד אוהב קישואים.הקישואים עצמם (ויסלחו לי) די משעממים וחסרי טעם מזמין… אבל בעונה הזאת, בקיץ, פשוט פנטסטיים. אז חבל לוותר. בתור סלט מוקפץ הם מקבלים חיים חדשים, ממש בא לנשנש עוד ועוד.

מצרכים

2-3 קישואים צעירים ורזים רחוצים היטב ולא מקולפים.
1פלפל אדום גדול בשרני קצוץ
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
3 פטריות שמפניון לבנות
צרור עלי רוקט (ארגולה)
1 קלח תירס (אני אוהבת את התירס הלבן, אבל זה לא מהותי).
מיץ לימון שן שום מלח לתיבול

אופן ההכנה

1) פורסים את הקישואים לטבעות דקות ומקפיצים במחבת לוהטת עם כף שמן זית למשך 3-4 דקות. מעבירים לקערה.
2) קוצצים את הפלפל לקוביות קטנות ומקפיצים באותה מחבת. מוסיפים לקערה עם הקישואים.
3) כנ"ל עושים גם לפלפל הירוק החריף…..ומוסיפים לקערה עם הקישואים.
4) קוצצים את הפטריות ומקפיצים במחבת עם כף שמן זית. מוסיפים …..אתם כבר יודעים לאן….😉
5) מסירים בסכין חדה את גרעיני התירס מהקלח, ומקפיצים במחבת עם כף נוספת של שמן זית . מוסיפים לקערה עם הקישואים והפלפלים והפטריות.
6) מוסיפים צרור עלי רוקט שטופים וקצוצים.
7) מגרדים שן שום על גבי הירקות שבקערה שלנו.
8) מוסיפים מיץ מלימון שלם (או חצי אם הוא לימון גדול ולא אוהבים כ"כ חמוץ).
9) מטבלים במלח(אני משתמשת במלח עשבים של Herbamare ) ומערבבים בעדינות. הסלט יכול להישמר במקרר בטעמו המקורי יומיים שלושה . בתאבון.

זמן ההכנה כ-10עד 15 דקות. חשוב לציין שהקפצת הירקות (פרט לעלי הרוקט ) חייבת להיות קצרצרה 2-3 דקות לכל סוג רק על מנת לתת לו את הטאצ' המוקפץ.

טיפ חשוב: מאד חכם להכין את כל הירקות רחוצים,חתוכים וקצוצים לפני התחלת הטיגון, וזאת על מנת ליצור רצף של הקפצה מהירה כל ירק בניפרד. השהיית הירק המוקפץ התורן זמן ממושך מידי על האש, גורמת לו להפריש מים ואז נקבל סלט מיימי . כל הכיף בסלט הזה הוא שהוא "חצי חי" ולא מושי.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מתג במטבח לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סלט קייצי מוקפץ - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.