מצרכים
2-3 קישואים צעירים ורזים רחוצים היטב ולא מקולפים.
1פלפל אדום גדול בשרני קצוץ
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
3 פטריות שמפניון לבנות
צרור עלי רוקט (ארגולה)
1 קלח תירס (אני אוהבת את התירס הלבן, אבל זה לא מהותי).
מיץ לימון שן שום מלח לתיבול
אופן ההכנה
1) פורסים את הקישואים לטבעות דקות ומקפיצים במחבת לוהטת עם כף שמן זית למשך 3-4 דקות. מעבירים לקערה.
2) קוצצים את הפלפל לקוביות קטנות ומקפיצים באותה מחבת. מוסיפים לקערה עם הקישואים.
3) כנ"ל עושים גם לפלפל הירוק החריף…..ומוסיפים לקערה עם הקישואים.
4) קוצצים את הפטריות ומקפיצים במחבת עם כף שמן זית. מוסיפים …..אתם כבר יודעים לאן….😉
5) מסירים בסכין חדה את גרעיני התירס מהקלח, ומקפיצים במחבת עם כף נוספת של שמן זית . מוסיפים לקערה עם הקישואים והפלפלים והפטריות.
6) מוסיפים צרור עלי רוקט שטופים וקצוצים.
7) מגרדים שן שום על גבי הירקות שבקערה שלנו.
8) מוסיפים מיץ מלימון שלם (או חצי אם הוא לימון גדול ולא אוהבים כ"כ חמוץ).
9) מטבלים במלח(אני משתמשת במלח עשבים של Herbamare ) ומערבבים בעדינות. הסלט יכול להישמר במקרר בטעמו המקורי יומיים שלושה . בתאבון.
זמן ההכנה כ-10עד 15 דקות. חשוב לציין שהקפצת הירקות (פרט לעלי הרוקט ) חייבת להיות קצרצרה 2-3 דקות לכל סוג רק על מנת לתת לו את הטאצ' המוקפץ.
טיפ חשוב: מאד חכם להכין את כל הירקות רחוצים,חתוכים וקצוצים לפני התחלת הטיגון, וזאת על מנת ליצור רצף של הקפצה מהירה כל ירק בניפרד. השהיית הירק המוקפץ התורן זמן ממושך מידי על האש, גורמת לו להפריש מים ואז נקבל סלט מיימי . כל הכיף בסלט הזה הוא שהוא "חצי חי" ולא מושי.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה