מצרכים
6 תפוחי אדמה בינוניים
3 כפות חומץ לבן
2 גבעולי סלרי קצוצים
3 גבעולי בצל ירוק/ עירית קצוצים
1/4 בצל סגול קצוץ דק
5 ביצים קשות קלופות
מלפפון חמוץ אחד – קוביות קטנות מאוד (לא חובה)
5 כפות גדושות של מיונז
כף חרדל
מלח, פלפל לפי הטעם
פפריקה מתוקה לקישוט
אופן ההכנה
בסיר גדול עם כפית מלח מרתיחים את תפוחי האדמה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 10-15 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים ונדקרים בקלות עם סכין.
מצננים את תפוחי האדמה, קולפים וחותכים לקוביות גסות.
מעבירים את תפוחי האדמה החתוכים לקערת ערבוב גדולה ומוסיפים חומץ, מערבבים ומניחים בצד כ-5 דקות.
מוסיפים לקערה סלרי, בצל ירוק, מלפפון חמוץ ו-4 ביצים קשות.
מוסיפים גם מיונז וחרדל ומערבבים היטב.
טועמים את הסלט, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, פורסים ביצה קשה ולסיום מקשטים בפפריקה.
————
חני
29.08.2024
ואוו נחשפתי למתכונים
אחד אחד יותר טוב מהשני
תודה על השייקים הכל שם ואוו
תודה 💛
משה
30.08.2024
שלום
בישול תפוחי אדמה 10..15. דקות ניראה לי טעות ?????
קצר מדי
אריאל גולן
01.09.2024
תלוי בסוג תפוחי האדמה, יש כאלו שמתרככים מהר יותר
תמיר מגי
30.08.2024
המתכונים מדהימים. תודה
רחלי
31.08.2024
במקום להוסיף חומץ, אני מוסיפה את מתוך קופסאת המלפפון חמוץ את הנוזל בו שרו המלפפונים.
שמיר מאד מוסיף גם
יצחק לוקמתכון
31.08.2024
מתכון מעניין.
שמואל גן אל
01.09.2024
מניסיון, אם רוצים לחסוך את הפחמימות שבתפוחי האדמה, אפשר לשים פרחי כרובית כרוב הטועמים לא יאמינו שזה לא תפוחי אדמה.
שוש סבן
19.09.2024
נראה מעולה!! אכין