מצרכים
2 ראשי שום שלמים.
⅓ כוס שמן זית.
⅓ כוס שמן קנולה.
200 גרם שקדים לא קלויים קלופים וטחונים.
300 גרם תפוחי אדמה מבושלים.
¼ כוס חומץ יין לבן.
מלח ופלפל.
המלצה להגשה:
מומלץ בחום להכין פילה דניס על המחבת ולהגיש את זה עם הסקורדליה.
אופן ההכנה
קליית השום בתנור:
קחו ראשי שום שלמים וחתכו את החלק העליון של כל ראש. הניחו את ראשי השום על נייר אלומיניום, מזגו עליהם שמן זית בנדיבות – חשוב שכל השיניים יקבלו שמן. סגרו היטב את ראשי השום בתוך נייר האלומיניום ליצירת חבילה סגורה, כך שהשום יתבשל באדים של עצמו.
אפייה:
הניחו את חבילות השום בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפו למשך כחצי שעה, או עד שהשום רך וזהוב. כשהשום מוכן, הוציאו אותו מהתנור ותנו לו להתקרר. לאחר מכן, חלצו בעדינות את שיני השום מתוך הקליפות – הן אמורות לצאת בקלות.
הכנת העיסה:
למעבד מזון או בלנדר שימו שקדים קלופים, תפוחי אדמה מבושלים ורכים, השום הקלוי שהכנתם קודם, פלפל גרוס, שמן זית וחומץ יין לבן. טחנו את כל המרכיבים יחד במשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת עיסה חלקה, אחידה וקטיפתית.
אם יש צורך, ניתן להוסיף מעט שמן זית תוך כדי טחינה כדי להגיע למרקם הרצוי.
בתיאבון!
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה