עוגיות מגולגלות ללא אפיה

23-07-2025 | טליה בנימיני

מה זה? זה עוגיות? זה ממתק? זה מרציפן? זה רולדה ביס? צריך לטעום כדי להבין. מה שברור שזה מגולגלות מזן חדש והן לא דומות לזן הקודם. אלה עוגיות ללא אפיה ומכינים אותן בעשר דקות ובשתי קערות בלבד (אחת לבצק ואחת למילוי). הן בריאות, מזינות וסופר טעימות. הן אפילו כשרות לפסח.

מצרכים

לבצק

כוס קמח שקדים /שקדים טחונים

שתי כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר מומלץ אלולוז שאין לו טעמי לוואי)

שלוש כפות קקאו הולנדי איכותי (להשיג בחנויות טבע ופיצוחים או למשל כאן )

ארבע כפות ממתיק נוזלי שמתאים לתזונה שלכם (מומלץ אלולוז נוזלי לגרסה ללא סוכר. אפשר מייפל, סירופ עולש, אגבה או דבש)

כפית תמצית/מחית וניל איכותית

2-3 טיפות תמצית שקדים איכותית (לא חובה)

קמצוץ מלח

למילוי נוטלה

כף גדושה חמאת אגוזי לוז (אפשר חמאת בוטנים /פיסטוק ואפילו טחינה)

כף אבקת קקאו הולנדי (אם מכינים מלית פיסטוק או חמאת בוטנים אפשר לוותר על הקקאו)

שתי כפות גדושות גבינת שמנת בטעם טבעי

חצי כפית תמצית/מחית וניל איכותית

שלוש כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר מומלץ אלולוז להשיג למשל כאן )

קמצוץ מלח

לציפוי (לא חובה)

50 גרם שוקולד מריר (סוויטנגו לגרסה ללא סוכר)

כף חמאת קקאו /שמן צמחי

אופן ההכנה

מניחים בקערה את כל מרכיבי הבצק , מערבבים קצת בכף ועוברים ללוש בידיים. מתקבל בצק רך ונוח לעבודה במרקם מרציפן. אם הבצק שלכם יבש מידי מוסיפים עוד מעט ממתיק נוזלי ואם הוא דביק, מוסיפים עוד מעט קמח שקדים. יוצרים כדור מהבצק ומרדדים בעזרת מערוך בין שני גליונות נייר אפיה. מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי סנטימטר. חותכים קצת את השוליים במידת הצורך ליצירת מלבן.

בקערית קטנה מערבבים את כל המצרכים לקרם עד שמתקבל ממרח סמיך. מומלץ לטעום ואם יש צורך להוסיף מעט ממתיק או מלח לטעמכם (בזהירות עם המלח, להוסיף ממש כמה גרגרים בכל פעם). מורחים את הקרם על הבצק בשכבה אחידה ומשאירים פס לא מכוסה באחד הצדדים הארוכים של המלבן שישמש לסגירת הגליל.

מגלגלים את הבצק כמו שמגלגלים סושי, מהצד המרוח לכיוון הפס הריק עד שמקבלים גליל סגור. עוטפים בניילון או בנייר האפיה ומניחים בצלחת או מגש קטן. מעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות על מנת להקל על הפריסה (אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא. להוציא ולפרוס לפני ההגשה)

לציפוי : אם משתמשים בחמאת קקאו ממיסים אותה בקערית חסינת חום לדקה במיקרו בעוצמה גבוהה . מוסיפים את השוקולד ומחזירים למיקרו. ממיסים בפולסים של 30 שניות ומערבבים עד שהשוקולד נמס ואחיד. אם משתמשים בשמן צמחי מניחים בקערית חסינת חום את השוקולד ביחד עם השמן וממיסים בפולסים של שלושים שניות. מערבבים עד שהשוקולד נמס.

מוציאים את הגליל מהמקפיא ופורסים בעזרת סכין שף חדה (לא משוננת). טובלים כל פרוסה בשוקולד המומס ומניחים על נייר אפיה במגש. אם הקערית שלכם גדולה, ניתן להעביר את השוקולד המומס לכוס זכוכית קטנה (כמו כוס של קפה שחור או ליקר) לצורך טבילה. כשסיימתם לטבול את כל המגולגלות, מעבירים להתייצבות במקרר (כחצי שעה). מאחסנים את המגולגלות המוכנות בקופסה אטומה במקרר עד שבוע או חודשיים במקפיא.

מוזמנים להציץ בבלוג שלי "מתוק בריא" ולקבל רעיונות לעוד המון מתכונים בריאים. לבלוג לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של טליה בנימיני לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות מלי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מלי ליבוביץ. עוגיות ביתיות נימוחות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגיות שוקולד צ׳יפס מושחתות

קפצנו לארוחת ערב חלבית וטעימה בבית קפה קטן ואיכותי, בקטמון.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות קינמון פריכות ללא סוכר

אין כמו עוגיות קרנצ'יות מושלמות שממלאות את המטבח בריחות מדהימים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של "רפאלו"? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שושני שמרים ואגוזים טעימה בטירוף

מתכון לעוגת שמרים מרהיבה וטעימה עם ניחוח מתוק של סוכר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת אגוזים ושוקולד בריאה

את המתכון הבא קיבלתי מדודה שלי, מתכון טעים לכל אוהבי…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג' שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגיות מגולגלות ללא אפיה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.