עוגיות סנדוויץ' ריבה ללא גלוטן וללא סוכר

11-08-2024 | ניצן פוגל

יש עוגייה יותר קלאסית מעוגיית סנדוויץ' עם ריבת תות? הכי מזכיר טעם ילדות. הפעם בגרסה בריאה. כיף לצד כוס קפה או כוס תה. מי שבכל זאת רוצה להכין את העוגייה בגרסה הרגילה שלה, ניתן לפי הצורך להחליף את הסוכרה דיאט ב- 3/4 כוס סוכר רגיל. את הקמח ללא גלוטן, לקמח רגיל ותופח, את הריבה ללא סוכר, לריבה רגילה. בהצלחה

מצרכים

קמח קונדיטור – 2½ כוסות
קמח תופח ללא גלוטן – 1/2 כוס
קורנפלור – 1/2 כוס
אבקת אפייה – שקית (10 גרם)
מלח – קורט
משפר אפיה – כפית (לא חובה)
סוכרה דיאט – ממתיק דל קלוריות – 2½ כפיות
המרכיבים הרטובים
שמן קנולה או שמן קוקוס – 2 כפות
חמאה או מחמאה – 150 גרם
ביצה – 2 Large
מים – לפי הצורך או משקה אורז בטעם וניל/ סויה
למילוי
קונפיטורה תות שדה ללא תוספת סוכר – 35 כפיות
(או כל טעם ריבה שרוצים)

אופן ההכנה

בקערת המיקסר מערבבים היטב את כל המרכיבים היבשים, מוסיפים את המרכיבים הרטובים ולשים עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד, רך ומעט דביק, כך שנוצר גוש בצק ודפנות הקערה נקיים. מוסיפים נוזלים לפי הצורך,כל פעם קצת, עד שמתקבל בצק כמו שהוא צריך להיות.
מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים. לשים ומרדדים כל חלק לעלה דק בעובי כ- 3 מ"מ.
קורצים צורות בזוגות – צורה אחת שלמה וצורה שנייה עם חור במרכז.

(למי שאין חותכנים של עוגיות בבית, ניתן לרכוש בכל חנות שמוכרת ציוד ששת למטבח ואפייה, או לחילופין ניתן לעשות את צורת העוגייה עם כוס קטנה עם קוטר צר ואת החלון הקטן עם קש רחב)
אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות למשך כ- 10 דקות או עד להזהבה. שימו לב שלכל עוגייה יש מכסה עם חלון.
לאחר שהעוגיות מתקררות מניחים כחצי כפית ריבה (או כל מילוי אחר שרוצים) על העוגייה השלמה, סוגרים עם העוגייה עם החור, לוחצים קלות ומנקים את הריבה שגלשה מהשוליים.
בתיאבון ובהצלחה

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגיות סנדוויץ' ריבה ללא גלוטן וללא סוכר - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.