מצרכים
קמח קונדיטור – 2½ כוסות
קמח תופח ללא גלוטן – 1/2 כוס
קורנפלור – 1/2 כוס
אבקת אפייה – שקית (10 גרם)
מלח – קורט
משפר אפיה – כפית (לא חובה)
סוכרה דיאט – ממתיק דל קלוריות – 2½ כפיות
המרכיבים הרטובים
שמן קנולה או שמן קוקוס – 2 כפות
חמאה או מחמאה – 150 גרם
ביצה – 2 Large
מים – לפי הצורך או משקה אורז בטעם וניל/ סויה
למילוי
קונפיטורה תות שדה ללא תוספת סוכר – 35 כפיות
(או כל טעם ריבה שרוצים)
אופן ההכנה
בקערת המיקסר מערבבים היטב את כל המרכיבים היבשים, מוסיפים את המרכיבים הרטובים ולשים עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד, רך ומעט דביק, כך שנוצר גוש בצק ודפנות הקערה נקיים. מוסיפים נוזלים לפי הצורך,כל פעם קצת, עד שמתקבל בצק כמו שהוא צריך להיות.
מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים. לשים ומרדדים כל חלק לעלה דק בעובי כ- 3 מ"מ.
קורצים צורות בזוגות – צורה אחת שלמה וצורה שנייה עם חור במרכז.
(למי שאין חותכנים של עוגיות בבית, ניתן לרכוש בכל חנות שמוכרת ציוד ששת למטבח ואפייה, או לחילופין ניתן לעשות את צורת העוגייה עם כוס קטנה עם קוטר צר ואת החלון הקטן עם קש רחב)
אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות למשך כ- 10 דקות או עד להזהבה. שימו לב שלכל עוגייה יש מכסה עם חלון.
לאחר שהעוגיות מתקררות מניחים כחצי כפית ריבה (או כל מילוי אחר שרוצים) על העוגייה השלמה, סוגרים עם העוגייה עם החור, לוחצים קלות ומנקים את הריבה שגלשה מהשוליים.
בתיאבון ובהצלחה
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה