עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

26-12-2024 | ניצן פוגל

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה, אחד הפינוקים שלנו היה קערה עם תותים חתוכים וקצפת או עם גבינה וסוכר. אז למה לא לשלב פתיבר בתוך החגיגה? יש שאוהבים לשדרג עם ג'לי תות מלמעלה, אני אוהבת להשאיר אותה פשוטה. העוגה הזו כל כך טעימה וקלה להכנה שלא תבינו איך לא הכנתם אותה קודם. 

מצרכים לתבנית אינגליש:

(אם רוצים תבנית מלבנית – להכפיל כמויות)
1 שרוול פתיבר רגיל
1 כוס חלב

לקרם קצפת:
20-30 תותים (אפשר גם לשלב פטל או אוכמניות)
500 מ”ל שמנת מתוקה/ להקצפה 38%
120 מ”ל (1/2 כוס) חלב
250 גרם (1 קופסה) גבינת מסקרפונה
80 גרם (1 שקית) אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל או תוכן של מקל וניל אחד
3 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה


בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את כל מצרכי הקרם למעט התותים ומקציפים על מהירות בינונית עד שנוצר קרם חלק ויציב של קצפת.
טובלים פתיבר בחלב ומניחים בתחתית התבנית עד לקבלת תחתית שמכוסה כולה בפתיבר בשכבה אחת. טובלים שוב פתיבר ומצמידים לאורך כל הדפנות בשכבה אחת (אם מכינים בתבנית מלבנית אין צורך לשים בדפנות). חותכים את התותים לפרוסות/ קוביות גסות איך שאוהבים. לוקחים שליש מהקצפת ושמים בקערה נפרדת, וב-2/3 שנותרו מערבבים בעדינות את התותים בתוך הקצפת.
מניחים מהקרם עם התותים על הפתי בר, בתחתית התבנית עד לגובה של 1 ס”מ ומורחים מהקרם גם על הפתי בר בדפנות.
מניחים שוב שכבה של פתי בר טבול בחלב בתחתית התבנית (מעל הקרם) ומורחים שוב שכבה של קרם עם תותים אחידה של 1 ס”מ מעל הפתיבר.
שמגיעים לקומה העליונה והאחרונה של הפתיבר מורחים את הקצפת הרגילה בצורה אחידה ומעל מעטרים בתותים חצויים לחצי ומעבירים למקרר. במידה ושמים במקפיא חשוב להוציא את זה לפני ההגשה למקרר לכמה שעות או החוצה לשיש לשעה. אלא אם רוצים עוגת גלידה

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.