עוגת בצק בריוש עם שקדים וקינמון

08-06-2023 | ירון צחר

מתכון מושלם לעוגת ביתית מפנקת ועשירה מבצק בריוש במילוי שקדים וקינמון

מצרכים:
U:
200 גרם קמח לבן
1 כפית שמרים
25 גרם סוכר
¼ כוס חלב פושר
1ביצה טרופה
½ כפית תמצית וניל
30 גרם חמאה רכה מאוד
קורט מלח
לקיפולי החמאה- 50 גרם חמאה רכה מאד
למלית קינמון ושקדים:
100 גרם חמאה רכה מאוד
½ כוס סוכר חום כהה דחוס (120 גרם)
3 כפות קינמון
100 גרם שקדים גרוסים דק
1 חלמון ביצה
לסירופ:
50 גרם סוכר
40 מ"ל מים
אופן ההכנה:
הכנת הבצק
בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, שמנת, מלח, ביצים ווניל ולשים במשך כ-10 דקות עד קבלת בצק רך ונעים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים אותו במקרר במשך כ-45 דקות.
מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 15*40 ס”מ ומורחים על חצי מהבצק את 50 גרם החמאה הרכה. מקפלים את הבצק לחצי, מרדדים עוד קצת ועושים קיפול 3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים פעם נוספת למשך כשעה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים את הבצק למלבן ועושים 3 קיפולים.
מכניסים את הבצק פעם נוספת למקרר, ומצננים במשך כחצי שעה. מוציאים את הבצק מהמקרר,
ומרדדים את הבצק בפעם השלישית, ועושים 3 קיפולים.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים לילה במקרר.
מלית קינמון ושקדים:
מוסיפים לקערה את החמאה הרכה, הסוכר החום, הקינמון ומערבבים, עד שמתקבלת תערובת במרקם של ממרח.
הרכבת העוגה:
מקמחים את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעלה מלבני בגודל 40×35 ס״מ. מורחים על פני הבצק את מילית הקינמון והסוכר החום. מפזרים מעל ממרח הקינמון את השקדים הגרוסים בצורה אחידה. לאורך הצד הארוך של עלה הבצק יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל עד לקבלת גליל ארוך.
מעבירים את גליל הבצק למקפיא למשך 10-15 דקות.
מוציאים את גליל הבצק מהמקפיא
בעזרת סכין חדה, חוצים את גליל הבצק לאורכו, וכורכים את חצאי הבצק האחד בשני בצורת בורג,
ומניחים את העוגה בתבנית אפייה אינגליש קייק, המרופדת בנייר אפייה.
מכניסים קערה המכילה מים רותחים לתוך תנור אפייה קר. מעל מניחים את תבנית הבצק. סוגרים את דלת התנור, ונותנים לבצק לתפוח במשך 40 דקות. התפחה.
הכנת הסירופ:
מוסיפים לסיר קטן את המים עם הסוכר, ומחממים את הסיר על להבה גבוהה, מביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהסוכר נמס לחלוטין. מורידים את הסיר מהכיריים, ומצננים לחלוטין.
האפייה:
מוציאים מתנור האפייה את התבנית עם גליל הבצק וכן את קערת המים. טורפים את חלמון הביצה ועם מברשת, מושחים על פני הבצק את חלמון הביצה הטרופה.
מחממים את התנור לטמפרטורה של 170 מעלות. מכניסים את תבנית גליל הבצק לתנור, ואופים במשך 40 דקות בערך או עד קבלת גוון זהוב על פני העוגה. כאשר העוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומברישים מיד בסירופ הסוכר שהוכן מראש.
בתאבון…………

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת בצק בריוש עם שקדים וקינמון - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.