מצרכים:
2 עוגות בריוש גדולות בתבנית אינגליש קייק
לבצק בריוש:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח לבן
10 גרם שמרים יבשים (או: 30 גר’ שמרים טריים)
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
4 ביצים גדולות קרות
1 כף חלב קר מאוד
1 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי
1 כפית מלח
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
למלית:
צנצנת קטנה של ממרח נוטלה
80-100 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים
1 ביצה טרופה להברשה
לזיגוג:
50 מ”ל (רבע כוס) מים
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
אופן ההכנה:
בצק בריוש: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר, ביצים, חלב, וניל, ברנדי ומלח ומעבדים יחד במשך חמש דקות, עד שנוצר בצק. מוסיפים את החמאה בהדרגה פנימה (בכל פעם כמה קוביות), וממשיכים לעבד במהירות נמוכה עוד כ6-8 דק’, עד שנוצר בצק דביק מאוד ואחיד.
עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומשטחים מעט בעזרת הידיים. מצננים במקרר למשך 6-8 שעות, ועדיף לילה שלם.
הכנת הבריושים: ביום שלמחרת מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בגודל X5030 ס"מ ומברישים במעט חמאה מומסת
מותחים בעדינות את הבצק מהמרכז כלפי חוץ, עד לקבלת עלה בגודל 100X60 ס"מ. יש להיזהר שלא לקרוע את הבצק, והוא צריך להיות דק ושקוף.
מורחים את המילוי בשכבה דקה ואחידה. אם המילוי סמיך מדי ניתן לדלל אותו במעט חלב.
מגלגלים את הבצק בצורה הדוקה על הצד הרחב לקבלת נחש ארוך ועבה
בתבנית אינגליש קייק רחבה ומשומנת, מניחים את הנחש בצורת פרסה בתחתית, מושכים את הבצק מעט מעלה ומסדרים פרסה נוספת בשכבה שנייה. מהדקים מעט בעדינות.
מכסים את פני התבנית בשקית, ומניחים לבצק לתפוח במשך שעה אחת.
מברישים את פני המאפה בחלמון ביצה טרופה. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 15 דקות. מחלישים את הטמפרטורה ל-150 וממשיכים לאפות עוד 45 דקות נוספות. מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ומחלצים אותה מהתבנית.
סירופ סוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר, ומבשלים יחד 3-4 דק’ ברתיחה חזקה מאוד. מורידים מהאש ומצננים מעט. כשהבריושים מוכנים יוצקים עליהם בעזרת מברשת מהסירופ בנדיבות.
בתאבון…
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
תיקי
29.12.2023
נראה טעים ביותר. אנימצהוננת להכין את זה