עוגת בריוש במילוי שוקולד נוטלה ואגוזי לוז

24-12-2023 | ירון צחר

עוגת בריוש נוטלה מטריפה עם בצק עשיר במיוחד במילוי המון ממרח נוטלה שוקולדי עם תוספת אגוזי לוז שמתפצפצים בין ביס לביס

מצרכים:

2 עוגות בריוש גדולות בתבנית אינגליש קייק
לבצק בריוש:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח לבן
10 גרם שמרים יבשים (או: 30 גר’ שמרים טריים)
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
4 ביצים גדולות קרות
1 כף חלב קר מאוד
1 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי
1 כפית מלח
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
למלית:
צנצנת קטנה של ממרח נוטלה
80-100 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים
1 ביצה טרופה להברשה
לזיגוג:
50 מ”ל (רבע כוס) מים
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן

אופן ההכנה:

בצק בריוש: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר, ביצים, חלב, וניל, ברנדי ומלח ומעבדים יחד במשך חמש דקות, עד שנוצר בצק. מוסיפים את החמאה בהדרגה פנימה (בכל פעם כמה קוביות), וממשיכים לעבד במהירות נמוכה עוד כ6-8 דק’, עד שנוצר בצק דביק מאוד ואחיד.
עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומשטחים מעט בעזרת הידיים. מצננים במקרר למשך 6-8 שעות, ועדיף לילה שלם.
הכנת הבריושים: ביום שלמחרת מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בגודל X5030 ס"מ ומברישים במעט חמאה מומסת
מותחים בעדינות את הבצק מהמרכז כלפי חוץ, עד לקבלת עלה בגודל 100X60 ס"מ. יש להיזהר שלא לקרוע את הבצק, והוא צריך להיות דק ושקוף.
מורחים את המילוי בשכבה דקה ואחידה. אם המילוי סמיך מדי ניתן לדלל אותו במעט חלב.
מגלגלים את הבצק בצורה הדוקה על הצד הרחב לקבלת נחש ארוך ועבה
בתבנית אינגליש קייק רחבה ומשומנת, מניחים את הנחש בצורת פרסה בתחתית, מושכים את הבצק מעט מעלה ומסדרים פרסה נוספת בשכבה שנייה. מהדקים מעט בעדינות.
מכסים את פני התבנית בשקית, ומניחים לבצק לתפוח במשך שעה אחת.
מברישים את פני המאפה בחלמון ביצה טרופה. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 15 דקות. מחלישים את הטמפרטורה ל-150 וממשיכים לאפות עוד 45 דקות נוספות. מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ומחלצים אותה מהתבנית.
סירופ סוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר, ומבשלים יחד 3-4 דק’ ברתיחה חזקה מאוד. מורידים מהאש ומצננים מעט. כשהבריושים מוכנים יוצקים עליהם בעזרת מברשת מהסירופ בנדיבות.
בתאבון…

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ספגטי בולונז שכולם אוהבים

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת בריוש במילוי שוקולד נוטלה ואגוזי לוז - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.