עוגת גבינה אפויה עם דובדבנים

12-07-2023 | ירון צחר

 

השילוב של עוגת הגבינה ורוטב הדובדבנים יוצרים חגיגה של טעמים שלא שוכחים

מצרכים:
לקלתית העוגה:
1/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה רכה
1 כוס קמח
מעט תמצית וניל
1 חלמון
לבלילת הגבינה
225 גרם גבינת שמנת
500 גרם גבינה לבנה 9%
200 גרם שוקולד לבן, גרוס לקוביות
1/3 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כוס סוכר
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 ביצים
לשכבת הדובדבנים:
דובדבנים מגולענים
1 כף שטוחה של קורנפלור
3 כפות מים
לקישוט:
1/3 מיכל שמנת מתוקה
40 גרם שקדים לבנים קלויים
סקיות צ'יפס שוקולד חלב
אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
מוסיפים למיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר, ומערבלים במהירות בינונית, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים לקערה את החלמון ותמצית הווניל וממשיכים לערבל. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק.
מרדדים את הבצק, ומרפדים אתו את תחתית התבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-15 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר. משאירים את התנור לעבוד על חום של 180 מעלות.
הכנת בלילת הגבינה: מוסיפים את השוקולד הלבן בסיר קטן. יוצקים את השמנת המתוקה, ומחממים , תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להמסת השוקולד וקבלת מרקם חלק ואחיד. יוצקים את השוקולד לקערת מיקסר. מוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר את הגבינות, הביצים, תמצית הווניל והאינסטנט פודינג. ממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את בלילת הגבינות מעל הקלתית (לאחר שהצטננה), ומכניסים את התבנית לתנור החם למשך כ-25 דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור לכ- 120 מעלות, ואופים במשך כ-30 דקות נוספות. מוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים במשך כשעה אחת. מעבירים את התבנית למקרר למשך כשעתיים נוספות.
הכנת שכבת הדובדבנים:
מוסיפים לסיר קטן את הדובדבנים והסירופ שבצנצנת. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, ומחממים במשך כשתי דקות נוספות. מוסיפים לקערית את הקורנפלור והמים, ומערבבים עם כפית, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. יוצקים את נוזל הקורנפלור לסיר, תוך כדי ערבוב, עד שנוזל הקורנפלור נטמע בסירופ הדובדבנים, והסירופ הופך לסמיך. מורידים את הסיר מהכיריים, ונותנים לדובדבנים מעט להצטנן. בעזרת כף, מעבירים את תוכן הסיר אל פני העוגה. מכניסים את העוגה למקרר .

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה אפויה עם דובדבנים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.