המצרכים
לתחתית והשכבה הראשונה:
200 גרם פתי בר
50 גרם אגוזי מלך גרוסים דק
100 גרם חמאה
לשכבת התפוחים:
2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות שמן
2 כפות מים
2 כפות סוכר
מיץ מ- 1/2 לימון סחוט
חופן צימוקים לבנים
50 גרם אגוזי מלך גרוסים גס
למילית הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם גבינת שמנת
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
40 גרם אינסטנט פודינג וניל
¾ כוס סוכר
1 כפית תמצית ווניל
5 ביצים
לשכבת הציפוי העליונה:
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר
קמצוץ של תמצית ווניל
לקישוט:
125 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית סוכר
½ תפוח אדום (לא מקולף ופרוס)
אופן ההכנה
לקלתית:
טוחנים בעזרת מעבד מזון ידני את הפתי בר עד לקבלת מרקם פירורי. יוצקים מעל פירורי הפתי בר את החמאה המומסת, ומערבבים עד לקבלת פירורים לחים.
מהדקים את פירורי הפתי בר הלחים על תחתית ומחצית הגובה של תבנית אפייה בקוטר 20 ס"מ, שדפנותיה והתחתית מרופדים בנייר אפייה. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ואופים במשך 10 דקות.
לשכבת התפוחים:
מקלפים את התפוחים, וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים לסיר בינוני את השמן, המים, קוביות התפוחים, הצימוקים ומיץ הלימון. מחממים את המצרכים עד שקוביות התפוחים מתרככים. מוסיפים את אגוזי המלך הגרוסים גס. מסננים את הנוזלים ומניחים את התערובת מעל הקלתית.
מילית הגבינה:
מוסיפים לקערה את הגבינה, השמנת חמוצה, אינסטנט פודינג ווניל, סוכר, תמצית ווניל, והביצים. לטרוף את המצרכים, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. לצקת את בלילת הגבינה מעל שכבת התפוחים ולהכניס לתנור אפייה, ולאפות בטמפ' 170 מעלות, עד שבלילת העוגה יציבה בצדדים ומעט רוטטת במרכז.
לשכבת ציפוי השמנת:
מוסיפים לקערה את השמנת החמוצה, אבקת הסוכר ומעט תמצית וניל.
מערבבים, עד לקבלת מרקם חלק. לפזר את הבלילה מעל שכבת הגבינה, ולהחזיר את העוגה לתנור להמשך אפייה במשך 10 דקות.
להוציא מהתנור ולתת לעוגה להתקרר לטמפ' החדר. בהמשך להכניס את העוגה למקרר למשך הלילה.
קישוט העוגה:
מקציפים 125 מ"ל שמנת מתוקה וסוכר, עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הקצפת לשק הזלפה עם צנתר משונן. מזליפים על פאת פני העוגה שושני קצפת. (השושנים צמודות האחת לשנייה).
לוקחים חצי תפוח (עם קליפה אדומה ולא מקולפת) לפרוסות דקות. מכניסים כל פרוסה בין שושנות הקצפת. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.
בתאבון…
————
פרסם תגובה