עוגת גבינה מדהימה עם תפוחים

28-08-2024 | ירון צחר

עוגת תפוחים חגיגית העשויה ממלית תפוחים קרמית, נמסה ונהדרת, מונחת על קלתית פריכה ומעליה קצפת. זו עוגת גבינה מעודנת מבלילת גבינה עשירה, שמחביאה בתוכה קוביות תפוחים רכות. זנים רבים של תפוחי עץ קיימים בשווקים והם נחלקים לשלוש קבוצות עיקריות: קשים, פריכים ורכים. מומלץ במתכון זה להשתמש בתפוחי עץ פריכים ומתוקים כגון הגולדן דלישס, יונתן, גאלה, אורליאנס, פינק ליידי. אבל בכנות, כל תפוח שתבחרו יגרום לעוגה להיות טעימה.

המצרכים

לתחתית והשכבה הראשונה:
200 גרם פתי בר
50 גרם אגוזי מלך גרוסים דק
100 גרם חמאה

לשכבת התפוחים:
2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות שמן
2 כפות מים
2 כפות סוכר
מיץ מ- 1/2 לימון סחוט
חופן צימוקים לבנים
50 גרם אגוזי מלך גרוסים גס

למילית הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם גבינת שמנת
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
40 גרם אינסטנט פודינג וניל
¾ כוס סוכר
1 כפית תמצית ווניל
5 ביצים

לשכבת הציפוי העליונה:
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר
קמצוץ של תמצית ווניל

לקישוט:
125 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית סוכר
½ תפוח אדום (לא מקולף ופרוס)

אופן ההכנה

לקלתית:
טוחנים בעזרת מעבד מזון ידני את הפתי בר עד לקבלת מרקם פירורי. יוצקים מעל פירורי הפתי בר את החמאה המומסת, ומערבבים עד לקבלת פירורים לחים.
מהדקים את פירורי הפתי בר הלחים על תחתית ומחצית הגובה של תבנית אפייה בקוטר 20 ס"מ, שדפנותיה והתחתית מרופדים בנייר אפייה. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ואופים במשך 10 דקות.

לשכבת התפוחים:
מקלפים את התפוחים, וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים לסיר בינוני את השמן, המים, קוביות התפוחים, הצימוקים ומיץ הלימון. מחממים את המצרכים עד שקוביות התפוחים מתרככים. מוסיפים את אגוזי המלך הגרוסים גס. מסננים את הנוזלים ומניחים את התערובת מעל הקלתית.

מילית הגבינה:
מוסיפים לקערה את הגבינה, השמנת חמוצה, אינסטנט פודינג ווניל, סוכר, תמצית ווניל, והביצים. לטרוף את המצרכים, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. לצקת את בלילת הגבינה מעל שכבת התפוחים ולהכניס לתנור אפייה, ולאפות בטמפ' 170 מעלות, עד שבלילת העוגה יציבה בצדדים ומעט רוטטת במרכז.

לשכבת ציפוי השמנת:
מוסיפים לקערה את השמנת החמוצה, אבקת הסוכר ומעט תמצית וניל.
מערבבים, עד לקבלת מרקם חלק. לפזר את הבלילה מעל שכבת הגבינה, ולהחזיר את העוגה לתנור להמשך אפייה במשך 10 דקות.
להוציא מהתנור ולתת לעוגה להתקרר לטמפ' החדר. בהמשך להכניס את העוגה למקרר למשך הלילה.

קישוט העוגה:
מקציפים 125 מ"ל שמנת מתוקה וסוכר, עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הקצפת לשק הזלפה עם צנתר משונן. מזליפים על פאת פני העוגה שושני קצפת. (השושנים צמודות האחת לשנייה).
לוקחים חצי תפוח (עם קליפה אדומה ולא מקולפת) לפרוסות דקות. מכניסים כל פרוסה בין שושנות הקצפת. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.

בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה מדהימה עם תפוחים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.