עוגת גבינה משוישת לפסח

02-04-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגת רכה ועשירה מתאימה לקינוח בחול המועד פסח.
מצרכים:
לקלתית:
150 גרם חמאה
95 גרם סוכר חום
300 גרם שקדים טחונים
1 ביצה
קורט מלח
למילית הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת נפוליאון בטעם טבעי
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 שקית אבקת ג'לטין
3 כפות מים
שכבת הציפוי:
150 גרם שוקולד לבן גרוס לקוביות
3 כפות שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד מריר גרוס
1 כף שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
לקלתית:
מוסיפים לקערת מיקסר את החמאה והסוכר. מערבלים עד לקבלת תערובת עם מרקם אחיד.
מוסיפים לקערה את יתר המצרכים, ומערבלים במשך מס' דקות, עד לקבלת גוש בצק. מוציאים את הבצק מקערה ומניחים על נייר אפיה. יוצרים מהבצק צורת דיסקית. מניחים על הבצק נייר אפייה נוסף. מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 28 ס"מ, ובעובי של 0.3 מ"מ.מניחים את עלה הבצק במקרר למשך כשעה אחת.
מוציאים את עלה הבצק מהמקרר. מניחים אותו על תבנית בקוטר 20 ס"מ. שדפנותיה ותחתיתה משומנים בשכבת שמן דקה. עם השוליים של הבצק מרפדים את דפנות התבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות. אופים במשך כ- 25 דקות, או עד שהבצק מקבל גוון זהוב. מוציאים את התבנית מהתנור. מצננים לטמפ' החדר. מחלצים את הקלתית מדפנות התבנית.
למילית הגבינה:
מוסיפים את הג'לטין והמים לקערית. מערבבים, ומניחים למים להספג באבקת הג'לטין במשך כ- 10 דקות.
בינתיים, מוסיפים לקערה את הגבינות, תמצית הווניל והסוכר ומערבבים, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, שתי כפות סוכר, ומערבלים במהירות בינונית עד שמתקבל מרקם מעט סמיך, אך לא יציב כמו קצפת. מקפלים את הקצפת לקערת הגבינות, וממשיכים לקפל בתנועות קיפול עדינות, עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק. מחממים את קערת הג'לטין במיקרוגל במשך כ- 20 שניות. עם כפית מערבבים את נוזל הג'לטין. יוצקים את הג'לטין לתוך מילית הגבינה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה. יוצקים את מילית הגבינה לקלתית. ומכניסים את הקלתית המכילה את הגבינות למקרר למשך הלילה.
לשכבת ציפוי השוקולד:
מוסיפים לקערה את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה, וממיסים את השוקולד בפולסים של 30 שניות, עד שהשוקולד נמס. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. יוצקים את השוקולד על פני מילית הגבינה שהתייצבה. מכניסים את התבנית למקרר למשך כחצי שעה. מוציאים את התבנית מהמקרר.
מניחים את שוקולד המריר והשמנת המתוקה בקערית. מכניסים את הקערית למיקרוגל וממיסים את השוקולד בפולסים. מוציאים את הקערית מהמיקרוגל ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ומעט סמיך.
מוסיפים את השוקולד המריר המומס לשקית הזלפה עם צנתר בעל חריר עגול ודק. מזליפים על פני שכבת השוקולד הלבן עיגולי שוקולד מריר (מתחילים ליצור עיגולים מהמרכז ויוצאים עד לדפנות הקלתית). לוקחים קיסם ומהמרכז יוצרים פסים לכיוון הדפנות. כך מתקבל המרקם המיוחד. מכניסים את העוגה למקרר למשך כ- 4 שעות לפחות.

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים, פסח,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה משוישת לפסח - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.