עוגת גבינה מתקתקה במיקרוגל

02-05-2025 | מילכה דיין

נכון, שלפעמים, יש לנו חשק להכין, לאפות, ליצור…להמציא. לפעמים מתחשק לאכול ולא תמיד המצרכים מצויים ולפעמים, אין זמן וממש בא לנו!

אז זוהי בדיוק העוגה, שבמספר דקות הכנה ומצרכים שישנם לרוב בבית, ניתן להכין עוגת גבינה פלפית רכה ונימוחה… במיקרוגל! כן , במיקרו!

מרחק פסיעה מהפנטזיה … לכפית ולהנאה.

מבטיחה!

מצרכים (ל- 8 -6 עוגות בתבנית סופלה)

1 יוגורט פרו (או 1 קופסת-גבינה לבנה 5% או 9%)

1 ביצה גדולה

1 שמנת חמוצה של פעם 9% (או באחוז שומן גבוה יותר)

2-3 כפות סוכר (אפשר גם פחות)

1/2 כפית תמצית וניל

1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל

לתחתית: 6-8 עוגיות לוטוס טחונים -1 לכל תבנית סופלה (לא חובה).

אופן ההכנה

מכניסים לקערה את כל המצרכים, על פי הסדר וטורפים היטב במטרפה או מזלג, עד שאין גושים.

משמנים בספריי חמאה את תבניות הסופלה.

מניחים את פירורי הלוטוס (מביסקוויט אחד!) ומהדקים.

בעזרת כף, מעבירים לתבניות של הסופלה (אפשר גם בכוסות אספרסו), עד 2/3 גובה, כי הן מבעבעות ותופחות ואח״כ מתייצבות.

מעבירים לאפיה במיקרוגל למשך דקה וחצי עד שתי 2 דקות. האמצע עדיין מעט לח אך יציב והשוליים יציבים.

אם זה עדיין רטוב מדי אפשר להוסיף עוד 30 שניות עד שמתייצב. תלוי בגודל הכוס, הכמות, עוצמת החימום.

ניתן להגיש חמים (כמו בבתי מלון) או לתת להן להתקרר ולהתייצב ולהנות למחרת ממנת עוגת גבינה במידה.

תהנו!

(*בתמונה, פיזרתי מספר צימוקים לטעם … ולמראה)

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (7)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה מתקתקה במיקרוגל - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.