מצרכים לתבנית עגולה בקוטר 22 ס”מ
לקלתית:
150 גרם עוגיות פתי בר
50 גרם אגוזי פקאן
80 גרם חמאה
לתפוחים המקורמלים:
5 תפוחי גרני סמית' , קלופים, מגורעים ופרוסים דק
5 כפות חמאה ללא מלח
½ כוס סוכר חום בהיר
1 כפית קינמון טחון
קורט מלח
למלית גבינה ושוקולד לבן:
100 גרם שוקולד לבן גרוס
1/4 כוס שמנת מתוקה
3 מכלים גבינה לבנה 5%
1 מיכל גבינת שמנת 25%
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים L
5 כפות קמח
לציפוי שמנת:
1 מיכל שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר
לקישוט:
75 גרם אגוזי פקאן מסוכר
חופן אגוזי מלך גרוסים
אופן ההכנה
לקלתית:
משמנים היטב את בסיס ודפנות התבנית בחמאה.
מוסיפים את הפתי בר והפקנים למעבד מזון ופקאנים וטוחנים עד לקבלת אבקה דקה.
מוסיפים לקערה חמאה מומסת ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה במרקם חול רטוב.
מהדקים את התערובת לתחתית התבנית ליצירת קלתית. מקפיאים למשך חצי שעה.
הכנת התפוחים:
ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים למחבת את הסוכר החום, הקינמון והמלח, תוך כדי ערבוב לאיחוד. מבשלים את התערובת עד שהיא מבעבעת בעדינות, במשך דקה. מוסיפים למחבת את התפוחים, ומערבבים. מבשלים במשך כ- 15 דקות, עד שהתפוחים יתרככו, ורוב הנוזלים יתאדו. מורידים את המחבת מהכיריים, ומניחים לתפוחים להצטנן במשך כ- 10 דקות. מוסיפים את התפוחים לתבנית על גבי הקלתית, ויוצרים שכבת תפוחים אחידה. מחזירים את התבנית למקרר.
למלית גבינה ושוקולד לבן:
מוסיפים את השוקולד הגרוס והשמנת המתוקה לקערית. ממסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, עד שהשוקולד נמס. מערבבים, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מוסיפים לקערה גבינה לבנה, גבינת שמנת, סוכר, מלח, תמצית ווניל, וטורפים עד קבלת מרקם אחיד. מוסיפים לקערה את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך כדי ערבוב לאחר כל הוספת ביצה.
מוסיפים לתערובת את הקמח ומערבבים, עד לקבלת תערובת בעלת מירקם אחיד.
יוצקים את התערובת על גבי שכבת התפוחים המקורמלים.
מניחים בתחתית התנור שחומם מראש לטמפרטורה של 140 מעלות תבנית עם מים רותחים.
מכניסים למרכז התנור את תבנית העוגה, ואופים במשך 70-90 דקות, או עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין מעט רוטט.
לציפוי שמנת:
מוסיפים לקערה שמנת ואבקת סוכר, וטורפים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
יוצקים את תערובת השמנת על פני העוגה, ומיישרים את החלק העליון.
מחזירים את העוגה לתנור שמצוי בחום של-140 מעלות למשך עשר דקות. מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר. מכניסים את העוגה למקרר למשך לילה.
לקישוט:
לפני הגשת העוגה מניחים את הפקנים המסוכרים האחד אחרי השני על פני העוגה ולאורך הפאה.
ובמרכז פני העוגה מפזרים חופן אגוזי מלך גרוסים
בתאבון…
————
פרסם תגובה