עוגת גבינה קרה ותותים

13-01-2025 | ירון צחר

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון לעוגה יפהפייה וקלה להכנה.

מצרכים לתבנית 24 ס"מ


לקלתית:
150 גרם ביסקוויטים
80 גרם חמאה מומסת

למילית הגבינה:
2 גביעי גבינה לבנה 5%
1 גביע גבינת שמנת נפוליון בטעם טבעי
1 כוס סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
1 שקית ג'לטין
¼ כוס מים קרים

קישוט הדופן:
תותים חצויים

גנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר גרוס לקוביות
1/3 מיכל שמנת מתוקה

ענני קרם וניל:
2/3 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר

לקישוט:
2 תותים חצויים
סוכריות שוקולד – קליק

אופן ההכנה


הכנת הקלתית:

טוחנים לאבקה את עוגיות הפתי בר במעבד מזון. מניחים את הפירורים בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. מהדקים לתחתית תבנית שתחתיתה ודפנותיה הפנימיים עטופים בנייר אפייה.
מרפדים את הדופן הפנימית של התבנית בשקף. מצמידים לשקף לאורך דופן התבנית את חצאי התותים.

הכנת מילית גבינה:
מוסיפים לקערית את אבקת הג׳לטין עם המים הקרים ומערבבים. משרים את הג'לטין במים במשך 10 דקות, עד שהג׳לטין יספוג את המים. מכניסים את הקערית למיקרוגל למשך 20 שניות, מוציאים ומערבבים.
מוסיפים לקערה גדולה את הגבינות והסוכר ומערבבים.
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, ומקציפים עד לקבלת לקצפת רכה. יוצקים את הקצפת לתערובת הגבינות ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את הג׳לטין המומס לתערובת הגבינה, ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. יוצקים את מילית הגבינה לתוך התבנית מעל לקלתית.
מכניסים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות, עד להתייצבות מילית הגבינה.

הכנת גנאש השוקולד:
מוסיפים לסיר קטן את השוקולד המריר הגרוס וכן 1/3 מיכל שמנת מתוקה. מחממים, תוך כדי ערבוב, עד שהשוקולד נמס ומתקבלת בלילה במרקם אחד וסמיך מעט.
מניחים לשוקולד המומס להתקרר מעט. יוצקים את השוקולד על שכבת מילית הגבינה. מכניסים את התבנית למקרר ומצננים במשך שעה אחת.

הכנת קרם הווניל:
מוסיפים לקערת מיקסר 2/3 מיכל שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וסוכר, ומקציפים עד לקבלת קרם וניל יציב. מכניסים את הקרם וניל לשקית הזלפה עם צנתר משונן ועבה, ומזליפים את הקצפת על פני גנאש השוקולד בצורת שושנים.

קישוט:
מקשטים את העוגה עם חצאי תותים, סוכריות שוקולד – קליק
מכניסים את העוגה למקרר עד להגשה.

בתאבון.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה קרה ותותים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.