מצרכים
לתבנית אינגליש קייק או עוגה עגולה 22
שתי כוסות קמח שקדים/ שקדים טחונים
חצי כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח הימאלאיה
מאה גרם חמאה (לגרסה פרווה אפשר שמן קוקוס והכי שווה שמן קוקוס פרווה בטעם חמאה)
חצי כוס רוטב בטעם מייפל (לגרסה דלת פחמימה למשל זה או זה )
3 ביצים
כפית תמצית /מחית וניל איכותית
כפית קינמון טחון
חצי כפית אגוז מוסקט (או ציפורן )
כפית גדושה אבקת נס קפה (נותן צבע שזוף- לא חובה)
חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים גס (לא חובה)
חופן שקדים פרוסים לקישוט (לא חובה)
שתי כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם ( לא חובה. רק לאוהבי המתוק. כתחליף סוכר מומלץ Swerve חום אפשר סוויטנגו רגיל)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 160 מעלות. בקערה מניחים קמח שקדים, מלח וסודה לשתיה. אם בחרתם להוסיף ממתיק אבקתי, הוסיפו גם אותו. ממיסים את החמאה 40 שניות במיקרו ומערבבים עם תערובת השקדים. מוסיפים וניל, ביצים ותבלינים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את המייפל ומערבבים שוב. ממיסים אבקת קפה נמס במעט מים רותחים (ממש כף -שתיים) ומוסיפים את הנוזל. מטרת הקפה היא צבע בלבד. אפשר לוותר ולקבל עוגה בלונדינית או להוסיף עוד כפית לעוגה מולאטית.
בשלב זה מוסיפים לבלילת הבצק אגוזי פקאן, אם רוצים. משמנים תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 22. מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים למעלה מעט שקדים פרוסים. אופים בשליש התחתון של התנור כ 35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. ניתן לאחסן יומיים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר או כשבוע במקרר.
מוזמנים להציץ בבלוג שלי "מתוק בריא" ולקבל רעיונות לעוד המון מתכונים בריאים. לבלוג לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
רבקה פרץ
13.09.2025
חבל שאין אופציה להדפיס