עוגת השיש של סבתא חיה

15-09-2024 | מילכה דיין

עוגת השיש של סבתא חיה, מנהריה, הייתה חלק בלתי נפרד משולחן בית-הכנסת, לאחר התפילה, בגבעת טרומפלדור -בשבת בבוקר. לאירועים מיוחדים: בר-מצווה, שבת חתן או אירוע במשפחה, היה מתווסף לעוגה גם קצת קוניאק או וויסקי… לשולחן הגברים.

שם, בבית-הכנסת התוודעתי לראשונה למונח: "לייקח", עוגת לייקח או כפי שהיו מכנים זאת לפעמים: עוגת חנק או פטישים…. היום, מככבת עוגת השיש בביתנו, בתבנית העגולה של סבתא: היא אולי לא עוגה לחה, אך לבטח לא חונקת. מצוינת לצד כוס קפה או תה עם נענע. טוב שלא למדתי לקח, כי הלייקח עדיין כאן ובגדול. תהנו

המצרכים הדרושים

(2 תבניות אינגליש או עוגה עגולה).

(לעוגה גבוהה בסיר פלא להוסיף 1/2 מכל חומר גלם: 6 ביצים,1 ו1/2 כוס סוכר וכו׳).

4 ביצים גדולות

1 כוס (ספל) סוכר

1/2 כוס שמן

1 שקית סוכר וניל

1 אבקת אפיה

1 כוס מים חמים

2 כוסות (ספלים) קמח לבן/ כוסמין

1כף שטוחה קקאו (יחד עם 2 כפות מהעיסה)

(ניתן להוסיף 50 גרם שוקולד)

אופן ההכנה

בקערה טורפים את הביצים עם הסוכר,סוכר הווניל והשמן עד לאחידות .

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ובוחשים עד לקבלת עיסה.

מוסיפים את המים החמים בהדרגה ומערבבים, עד לקבלת עיסה לא דלילה מידי ולא סמיכה (כמו לפנקייק).

יוצקים את העיסה לשתי תבניות, מרופדות בנייר אפיה,עד 3/4 גובה .

משאירים 2 -4 כפות מהעיסה ומוסיפים כף קקאו ומערבבים.

יוצקים לתוך התבניות בתנועה גלית ומציירים עיגולים עם מזלג… כמו שיש.

מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות לארבעים דקות,עד שמשחים וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

בתיאבון!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת השיש של סבתא חיה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.