עוגת טירמיסו קטיפתית

23-12-2024 | ירון צחר

מתכון נפלא להכנת אחת העוגות הקלאסיות והאהובות ביותר. עוגה יפהפייה וקלה להכנה מתאימה לימי הולדת, לחגים או לכל אירוע אחר.

המצרכים לתבנית 26 ס"מ


2 חבילות בישקוטים
2/3 כוס נס קפה/ אספרסו בטמפ' החדר
1 כף ברנדי
2 מכלי שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
500 גרם גבינה לבנה 5% בטמפ החדר
1 חבילה אינסטנט פודינג (80 גרם)
2 כפות אבקת נס קפה
קקאו לפיזור מעל

אופן ההכנה


חותכים עם סכין כחצי סנטימטר מקצה אחד של כל הבישקוטים, על מנת שיעמדו יציב בתבנית. מעמידים את הבישקוטים האחד בצמוד לשני בדופן הפנימית של התבנית כאשר צד הבשקוטים שמצופה סוכר פונה לכיוון דופן התבנית.
מוסיפים לקפה את הברנדי. יוצקים את הקפה לקערית שיכולה להכיל בישקוט. טובלים בערך 12 בישקוטים, טבילה קצרה בקפה. מניחים את הבישקוטים באופן צפוף על תחתית התבנית. מתאימים את גודל הבישקוטים למידת התבנית ולמרווחים שנותרו. שכבת הבישקוטים בתחתית תסייע לייצוב הבישקוטים הניצבים בהיקף הפנימי של התבנית.
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, אבקת האינסטנט פודינג והסוכר, ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
מוסיפים לקערת המיקסר את הגבינה הלבנה וממשיכים לערבל עד לקבלת מרקם חלק. מוציאים מהקערה ¼ מכמות הקרם ומניחים בצד. (זה ישמש אותנו לאחר מכן לקישוט פני העוגה).
מוסיפים לקערת המיקסר את הקקאו וממשיכים לערבל במהירות בינונית, עד שהקקאו נטמע בקרם. ממשיכים לערבב את הקרם בעזרת מרית, כדי לוודא שהקרם בעל מרקם אחיד.
מעבירים מחצית מכמות הקרם לתבנית. מניחים מעל שכבת הבישקוטים שבתחתית התבנית, ומישרים.
מסדרים מעל שכבת הקרם שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה.
מניחים מעל שכבת הבישקוטים את יתרת הקרם ומישרים.
מוסיפים לשק הזלפה עם צנתר עגול את הקרם שהשארנו בצד. מזליפים כדורים קטנים של קרם במעגלים על פני העוגה.
מעבירים את העוגה למקרר למשך הלילה.
משחררים לפני ההגשה את העוגה מהתבנית. מנפים מעל פני העוגה את אבקת קקאו ומגישים. בתאבון

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת טירמיסו קטיפתית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.