עוגת טירמיסו קטיפתית

23-12-2024 | ירון צחר

מתכון נפלא להכנת אחת העוגות הקלאסיות והאהובות ביותר. עוגה יפהפייה וקלה להכנה מתאימה לימי הולדת, לחגים או לכל אירוע אחר.

המצרכים לתבנית 26 ס"מ


2 חבילות בישקוטים
2/3 כוס נס קפה/ אספרסו בטמפ' החדר
1 כף ברנדי
2 מכלי שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
500 גרם גבינה לבנה 5% בטמפ החדר
1 חבילה אינסטנט פודינג (80 גרם)
2 כפות אבקת נס קפה
קקאו לפיזור מעל

אופן ההכנה


חותכים עם סכין כחצי סנטימטר מקצה אחד של כל הבישקוטים, על מנת שיעמדו יציב בתבנית. מעמידים את הבישקוטים האחד בצמוד לשני בדופן הפנימית של התבנית כאשר צד הבשקוטים שמצופה סוכר פונה לכיוון דופן התבנית.
מוסיפים לקפה את הברנדי. יוצקים את הקפה לקערית שיכולה להכיל בישקוט. טובלים בערך 12 בישקוטים, טבילה קצרה בקפה. מניחים את הבישקוטים באופן צפוף על תחתית התבנית. מתאימים את גודל הבישקוטים למידת התבנית ולמרווחים שנותרו. שכבת הבישקוטים בתחתית תסייע לייצוב הבישקוטים הניצבים בהיקף הפנימי של התבנית.
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, אבקת האינסטנט פודינג והסוכר, ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
מוסיפים לקערת המיקסר את הגבינה הלבנה וממשיכים לערבל עד לקבלת מרקם חלק. מוציאים מהקערה ¼ מכמות הקרם ומניחים בצד. (זה ישמש אותנו לאחר מכן לקישוט פני העוגה).
מוסיפים לקערת המיקסר את הקקאו וממשיכים לערבל במהירות בינונית, עד שהקקאו נטמע בקרם. ממשיכים לערבב את הקרם בעזרת מרית, כדי לוודא שהקרם בעל מרקם אחיד.
מעבירים מחצית מכמות הקרם לתבנית. מניחים מעל שכבת הבישקוטים שבתחתית התבנית, ומישרים.
מסדרים מעל שכבת הקרם שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה.
מניחים מעל שכבת הבישקוטים את יתרת הקרם ומישרים.
מוסיפים לשק הזלפה עם צנתר עגול את הקרם שהשארנו בצד. מזליפים כדורים קטנים של קרם במעגלים על פני העוגה.
מעבירים את העוגה למקרר למשך הלילה.
משחררים לפני ההגשה את העוגה מהתבנית. מנפים מעל פני העוגה את אבקת קקאו ומגישים. בתאבון

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת טירמיסו קטיפתית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.