עוגת קוגלהוף עם זיגוג לימוני

29-02-2024 | ירון צחר

אין כמו עוגה בחושה, רכה וטעימה לצד הקפה הכי קלה והכי ביתית. אין כאן רידוד, עיצוב או קיפול. עוגת קוגלהוף היא עוגה מסורתית הנפוצה בגרמניה, אוסטריה, שווייץ הונגריה וחבל אלזס שבצרפת. שימו לב שצריך תבנית קוגלהוף גבוהה ואיכותית עם נון סטיק עמיד שיאפשר לעוגה להיחלץ בקלות.

מצרכים:

4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
3.5 כוסות קמח
10 גרם אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
200 גרם חמאה
כפית תמצית וניל / שקית סוכר וניל
קורט מלח
להכנת זיגוג הלימון:
2כוסות אבקת סוכר
2כפות חמאה מרוככת
2כפות מיץ לימון
2כפיות גרידת לימון + עוד לקישוט מעל (בערך 1 כף כף)
1 כף חלב

אופן ההכנה:

מוסיפים לקערת מיקסר סוכר לבן וחמאה ומקציפים בעזרת מיקסר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים לקערה את הביצים אחת אחת, טורפים היטב כל ביצה עד שנטמעת בתערובת החמאה. וכן הלאה עם שאר הביצים.
מוסיפים לקערה קמח, מלח וסודה לשתייה יחד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים 1/3 מתערובת הקמח לתערובת החמאה, ומערבבים היטב. יוצקים לקערה מחצית מהחמאה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. חוזרים על הוספת יתרת תערובת הקמח והחמאה. טורפים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את מיץ הלימון והגרידה לבלילה. הבלילה צריכה להיות חלקה מאוד ובעלת מרקם משי- כמעט כאילו היא מוקצפת. יוצקים את הבלילה לתבנית עוגת קוגלהוף שדפנותיה הפנימיים משומנות.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס, ואופים במשך60-65 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את העוגה לטמפ' החדר. מחלצים את העוגה לצלחת הגשה נאה.
להכנת זיגוג:
מקציפים אבקת סוכר, מיץ לימון, 2 כפות חמאה וקליפת לימון, עד לקבלת מרקם חלק. לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, מזליפים את הזיגוג על העוגה. למעלה זורים מעט פתיתי שוקולד מגורר, אם רוצים.
בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת קוגלהוף עם זיגוג לימוני - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.