עוגת קרמבו ללא גלוטן נדירה אופציה קיטו

23-07-2025 | טליה בנימיני

עוגה ללא גלוטן – ואפילו ידידותית לקיטו! שכבות של פודינג עשיר ושוקולד מריר יוצרים יחד קינוח בטעם קרמבו מתקתק, מושלם לאירוח או סתם לפינוק שמתאימה גם לפסח.

מצרכים לעוגה מלבנית 20/15 או עגולה בקוטר 18


לבסיס

50 גרם שוקולד מריר (לגרסה דלת פחמימה מומלץ 85-90% מוצקי קקאו)

50 גרם חמאה

2 ביצים

5 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (למשל סוויטנגו לגרסה ללא סוכר, מונק פרוט או אלולוז)

כפית תמצית /מחית וניל איכותית

1/8 כפית מלח

לקרם

מיכל שמנת מתוקה

כף וחצי אבקת פודינג וניל (פודינג סוויטנגו לגרסה ללא סוכר)

2 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (כתחליף סוכר מומלץ אלולוז, אפשר סוויטנגו או כל ממתיק שאוהבים)

3 כפות גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת בטעם טבעי – בטמפרטורת החדר

לציפוי גנאש

60 גרם שוקולד (לגרסה דלת פחמימה מומלץ 90% לינט או גודייבה)

חצי כוס שמנת מתוקה

40 טיפות ממתיק נוזלי כמו סוכרלוז פקק צהוב

כף ממתיק אבקתי במרקם אבקת סוכר (מומלץ אלולוז, אפשר סוויטנגו אבקת סוכר /טחון או מונק פרוט תכלת)

אופן ההכנה

מחממים תנור ל 160 מעלות על מצב טורבו ומוציאים את הגבינה מהמקרר

ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה בקערה חסינת חום, לדקה בחום גבוה. מערבבים לאיחוד. מסיפים ממתיק וניל ומלח ומערבבים שוב. מוודאים שהתערובת חמימה אך לא רותחת בטרם מוסיפים את הביצים (אם התערובת חמה מאוד ממתינים כמה דקות). מוסיפים את הביצים ומערבבים לתערובת אחידה. מוזגים את התערובת לתבנית משומנת קלות. אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 15 דקות עד שהעוגה מתייצבת.

מצננים את הבסיס על השיש בזמן שמכינים את מילוי הקרם: שופכים לקערת המערבל עם בלון הקצפה (אפשר גם קערה ומיקסר ידני) מיכל שמנת מתוקה קרה מאוד מהמקרר ומוסיפים אבקת פודינג וממתיק. מפעילים את המיקסר במהירות מקסימלית עד שהקרם מתייצב וסימני המקצף נשארים. עוצרים את המערבל ומוסיפים גבינה. מערבלים שוב כחצי דקה במהירות נמוכה רק עד לאיחוד הקרם.

רק כאשר בסיס הקרמבו הצטנן לחלוטין מורחים עליו את שכבת הקרם ומיישרים עם כף. אם הבסיס עדיין חמים ואתם קצרים בזמן, עשר דקות בפריזר יעשו את העבודה. אם הקרם לא מאוד יציב בשלב הזה (יכול לקרות אם השמנת לא היתה מספיק קרה או הקרם חיכה במזג אוויר חם), החזירו את התבנית למקפיא לכמה דקות לפני הציפוי.

להכנת הציפוי מניחים שוקולד ושמנת בקערית חסינת חום. ממיסים במיקרו ל 40 שניות ומערבבים. אם השוקולד לא נמס מחזירים למיקרו ל 20 שניות נוספות. מערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הממתיקים ומערבבים שוב לאיחוד. מוזגים את הגנאש הנוזלי על הקרם בתבנית ומטים אותה לכל הכיוונים כך שהגנאש יצפה את כל הקרם. מניחים במקרר להתייצבות לשעתיים לפחות. העוגה נשמרת במקרר כשהיא מכוסה היטב כ 4 ימים או חודשיים במקפיא.

הערות

  • אם תכינו עוגה ללא סוכר ותשתמשו בשוקולד 90 אחוז של לינט או גודייבה, תגיעו ל 20 גרם פחמימה נטו לעוגה כולה. היא עשירה מאוד כך שתוכלו לחלק אותה לעשר מנות נדיבות עד 15 מנות בינוניות. כ 1.5 גרם פחמימה למנה .
  • כמות הממתיק הנוזלי בציפוי העוגה מתאימה לשוקולד מריר דל פחמימה מעל 85% מוצקי קקאו. אם תשתמשו בשוקולד 70% תספיק חצי כמות (כ 20 טיפות) ואם תשתמשו בשוקולד 50-60% שכבר מכיל סוכר, אין צורך להוסיף ממתיק. רמת המתיקות שאוהבים היא מאוד אינדיבידואלית וכל מותג שוקולד הוא קצת שונה ולכן תמיד עדיף לטעום על קצה הכפית. כדי לשלוט ברמת המתיקות אפשר להוסיף ממתיק בהדרגה (בכל פעם עשר טיפות) לערבב ולטעום. עוצרים כשרמת המתיקות לטעמכם.
  • למידע נוסף על ממתיקים חלופיים , חומרי גלם ותחליפים לאפיה בריאה ודלת פחמימה תציצו כאן

מוזמנים להציץ בבלוג שלי "מתוק בריא" ולקבל רעיונות לעוד המון מתכונים בריאים. לבלוג לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של טליה בנימיני לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת קרמבו ללא גלוטן נדירה אופציה קיטו - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.