עוגת שושני שמרים ואגוזים טעימה בטירוף

21-10-2025 | ירון צחר

מתכון לעוגת שמרים מרהיבה וטעימה עם ניחוח מתוק של סוכר וקינמון. קלה מאוד לעיצוב, כל כך יפה וטעימה שאי אפשר להפסיק לנשנש! אפשר לגוון ולהעשיר את המליות בתוספות טעמים לפי טעמכם האישי, כמו למשל קוקוס טחון, שוקולד צ'יפס, או ממרחים שונים. בדרך כלל כמו כל עוגת שמרים, העוגה במיטבה ביום ההכנה. אבל הייתם רוצים עוגת שמרים ביתית שנשארת טרייה ועסיסית כל השבוע? ברור שיש דבר כזה! איך אתם שואלים? מוסיפים כמות כפולה של מילוי.

המצרכים

לבצק:

500 גרם קמח
כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1 שקית סוכר וניל
1 גביע שמנת חמוצה
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
1/4 כוס חלב

למילית:
100 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר חום
1 כף קינמון
1 כוס אגוזים גרוסים או טחונים גס
חופן צימוקים
1 חלמון טרוף

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
מוסיפים לקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר, ומערבבים. מוסיפים לקערה את הביצים, השמנת, סוכר הווניל, והחמאה המרוככת, ומתחילים בערבול איטי. יוצקים לקערה את החלב.
מערבלים במשך 7 דקות. מוסיפים לקערה את המלח, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים את פני הקערה בניילון נצמד. מכניסים את הקערה למקרר למשך הלילה.
למחרת, מוציאים את הקערה מהמקרר. חוצים את הבצק ל- 2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה בצק מלבני בעובי של 3 מ"מ.
הכנת המילית, התפחה והאפייה:
מוסיפים לקערה את הסוכר, הקינמון והאגוזים . מורחים בנדיבות החמאה הרכה על כל שטח עלה הבצק . מפזרים על כל עלה מתערובת הסוכר קינמון ואגוזים. מפזרים מעל חופן של צימוקים. מגלגלים העלה לרולדה. לכרוכית. מחלקים את הרולדה בעזרת סכין חדה לפרוסות בעובי של בערך 3 ס”מ. מניחים את הפרוסות בתבנית אפייה, בקוטר של 26 ס"מ,
כאשר פני הפרוסה מופנה כלפי מעלה. את הפרוסות יש להניח צמודות אחת לשנייה.
מניחים לפרוסות הבצק שבתבנית לתפוח במשך חצי שעה. מורחים את החלמון הטרוף על פני הבצק. מכניסים את תבנית האפייה לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 30 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב.
בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שושני שמרים ואגוזים טעימה בטירוף - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.