עוגת שושני שמרים ואגוזים טעימה בטירוף

04-05-2025 | ירון צחר

מתכון לעוגת שמרים מרהיבה וטעימה עם ניחוח מתוק של סוכר וקינמון. קלה מאוד לעיצוב, כל כך יפה וטעימה שאי אפשר להפסיק לנשנש! אפשר לגוון ולהעשיר את המליות בתוספות טעמים לפי טעמכם האישי, כמו למשל קוקוס טחון, שוקולד צ'יפס, או ממרחים שונים. בדרך כלל כמו כל עוגת שמרים, העוגה במיטבה ביום ההכנה. אבל הייתם רוצים עוגת שמרים ביתית שנשארת טרייה ועסיסית כל השבוע? ברור שיש דבר כזה! איך אתם שואלים? מוסיפים כמות כפולה של מילוי.

המצרכים

לבצק:

500 גרם קמח
כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1 שקית סוכר וניל
1 גביע שמנת חמוצה
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
1/4 כוס חלב

למילית:
100 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר חום
1 כף קינמון
1 כוס אגוזים גרוסים או טחונים גס
חופן צימוקים
1 חלמון טרוף

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
מוסיפים לקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר, ומערבבים. מוסיפים לקערה את הביצים, השמנת, סוכר הווניל, והחמאה המרוככת, ומתחילים בערבול איטי. יוצקים לקערה את החלב.
מערבלים במשך 7 דקות. מוסיפים לקערה את המלח, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים את פני הקערה בניילון נצמד. מכניסים את הקערה למקרר למשך הלילה.
למחרת, מוציאים את הקערה מהמקרר. חוצים את הבצק ל- 2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה בצק מלבני בעובי של 3 מ"מ.
הכנת המילית, התפחה והאפייה:
מוסיפים לקערה את הסוכר, הקינמון והאגוזים . מורחים בנדיבות החמאה הרכה על כל שטח עלה הבצק . מפזרים על כל עלה מתערובת הסוכר קינמון ואגוזים. מפזרים מעל חופן של צימוקים. מגלגלים העלה לרולדה. לכרוכית. מחלקים את הרולדה בעזרת סכין חדה לפרוסות בעובי של בערך 3 ס”מ. מניחים את הפרוסות בתבנית אפייה, בקוטר של 26 ס"מ,
כאשר פני הפרוסה מופנה כלפי מעלה. את הפרוסות יש להניח צמודות אחת לשנייה.
מניחים לפרוסות הבצק שבתבנית לתפוח במשך חצי שעה. מורחים את החלמון הטרוף על פני הבצק. מכניסים את תבנית האפייה לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 30 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב.
בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שושני שמרים ואגוזים טעימה בטירוף - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.