עוגת שמנת ויוגורט עם תפוחים מקורמלים ושקדים

20-09-2023 | ירון צחר

שילוב מהמם של טעמים ומרקמים – עוגה עם תפוחים מקורמלים, רכה, עדינה, ריחנית וחגיגית במיוחד.

המצרכים
לקלתית:
1/3 כוס שקדים טחונים
1/3 כוס קמח
1 חלמון
1/2 כפית גרד לימון
3 כפות סוכר
50 גרם חמאה רכה
קורט מלח

למלית:
4 ביצים
1 כוס סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
3 גביעי שמנת חמוצה (של 220 מ"ל)
3 גביעי יוגורט (במתיקות מעודנת – 220 מ"ל)

לקוביות התפוחים המקורמלים:
2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
100 גרם חמאה
1 כפית קינמון
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
מיץ מחצי לימון סחוט

לשכבת קרם פרש:
קופסה קרם פרש שף לבן
3 כפות ריבת משמיש
3 כפות שמנת מתוקה
1/2 קופסה שמנת מתוקה

לקרם הווניל:
כף אבקת סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה1 כף סוכר
1 כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג ווניל

לקישוט:
שבבי שקדים לבנים
אגוזי מלך
יתרת קוביות התפוחים
מעט דבש

אופן ההכנה:
הכנת הקלתית :
בקערה מניחים חמאה, סוכר וחלמון, מערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים את שאר המצרכים. מאחדים עד לקבלת בצק אחיד. שוטחים על תבנית בקוטר 25-26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לקירור לשעה.
מכניסים את התבנית לאפייה בתנור מחומם ב- 180 מעלות, למשך כ – 20 דקות . מוציאים ומקררים.

תפוחים מקורמלים:
מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה עם חותכים את התפוחים לקוביות. ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים למחבת את הסוכר ומחממים, מוסיפים את קוביות התפוחים, מיץ הלימון, תמצית הווניל ומבשלים על להבה בינונית עד למצב שבו קוביות התפוחים התרככו. מורידים את המחבת מהכיריים, ומצננים את קוביות התפוחים לטמפרטורת החדר. מפרידים מעט מהתפוחים לקישוט.

הכנת המילית:
מוסיפים 4 ביצים וסוכר לקערת מיקסר, ומקציפים, עד לקבלת קצף מרקם ואוורירי.
מורידים את מהירות המיקסר לבינונית, ומוסיפים את האינסטנט פודינג, הקורנפלור, 3 גביעי שמנת וכן 3 גביעי יוגורט. מערבלים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית אפייה, ומשלבים את מרבית קוביות התפוחים המקורמלים. יוצקים את יתרת הבלילה מעל. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה ש-180 מעלות, ואופים במשך שעה ורבע בערך.
מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר.

הכנת שכבת הקרם פרש:
מערבבים את הקרם פרש, השמנת וריבת המשמש, מצפים את העוגה האפויה, ומכניסים לתנור למשך 10 דקות בטמפרטורה נמוכה של 50 מעלות. משאירים את העוגה להתקרר בתנור.
לאחר שהעוגה התקררה, מוציאים לחדר.

הכנת קרם וניל:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, הסוכר, אינסטנט פודינג, והחלב, ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את קרם הוניל לשקית הזלפה עם צנתר שטוח ומזליפים את הקרם על הדפנות וכן על פני העוגה.

קישוט העוגה:
מצפים את דופן העוגה עם שבבי שקדים לבנים. על פיאת פני העוגה מניחים חצאי אגוזי מלך היוצרים כתר. את שארית קוביות התפוחים שהשארנו בצג מפזרים על פני העוגה. מזליפים מעל מעט דבש.

שומרים את העוגה בקירור עד להגשה

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ספגטי בולונז שכולם אוהבים

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שמנת ויוגורט עם תפוחים מקורמלים ושקדים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.