מצרכים
לקלתית:
1 שרוול פתי בר – 250 גרם
100 גרם חמאה מומסת
לשכבת שמנת:
4 גביעי שמנת חמוצה
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 חבילת אינסטנט פודינג
גרידת לימון
לציפוי מעל:
2 מכלי שמנת מתוקה – 250 מ"ל
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 חבילה שוקולד מקופלת מגורדת
אופן ההכנה:
לקלתית:
לטחון את עוגיות הפתי בר ולערבב עם 100 גרם חמאה מומסת, עד לקבלת מרקם של פירורים לחים.
להוסיף את הפרורים לתבנית אפייה, ולהדק את פירורי העוגיות.
לשכבת השמנת:
מוסיפים לקערה 4 גביעי שמנת חמוצה, 4 ביצים, סוכר, אינסטנט פודינג, וגרידת לימון.
מערבבים עד לקבלת בלילה במרקם אחיד. יוצקים את בלילת השמנת מעל הקלתית.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, ואופים במשך 45 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.
מוסיפים למערבל את 2 מכלי השמנת המתוקה ואינסטנט פודינג ומערבלים עד לקבלת קרם וניל במרקם יציב. מוסיפים את קרם הווניל מעל פני שכבת השמנת.
מאחסנים את העוגה במקרר במשך הלילה.
בתאבון.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
זהבה
05.08.2024
עוגה נהדרת ממש גבינה
אני מכפילה את השמנות והביצים והיא גבוהה ונהדרת
דקלה מורגן
06.08.2024
נראה מצויין. האם אפשר להחליף את הפתח בר בעוגיות אוריאו?
ניצן פוגל
12.08.2024
היי,
אפשרי בהחלט
בברכה,
מתג