עוגת שמרים חמה במילוי גבינה עם טעם של פעם

14-01-2024 | ירון צחר

קבלו מתכון לעוגת שמרים גבינה הכי טובה בעולם (בעיניי), כי אין באמת כמו ריח של עוגת שמרים חמה מהתנור, העוגה בטעם מעלף ומראה זהוב ומהמם במיוחד, עם מלית גבינה עשירה שפשוט נמסה בפה.

מצרכים ל- 2 עוגות:

1 כף שמרים יבשים + 1 כף סוכר + 1 כף קמח + 2 כפות מים
500 גרם קמח לבן
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
120 גרם סוכר לבן
קורט מלח
150 מ״ל חלב פושר
למלית:
500 גרם גבינת טוב טעם
150 גרם סוכר לבן
3 כפות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
לזיגוג: ביצה טרופה
אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:

מוסיפים לקערה קטנה כף סוכר, כף שמרים כף קמח ומים. מערבבים ומניחים למנוחה של 10 דקות.
מוסיפים את כל מצרכי הבצק ( מלבד החלב) כולל השמרים לקערה. מתחילים לערבל במהירות איטית, תוך כדי הזלפת החלב. ממשיכים לצקת את החלב, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.
ממשיכים לערבל את הבצק במשך 10 דקות.
מחלצים את הבצק מהקערה, ויוצרים ממנו כדור. משמנים את הבצק מכל הכיוונים. מחזירים את הבצק לקערה, ועוטפים בניילון נצמד.
הכנת מלית הגבינה:
מוסיפים לקערה את כל מצרכי המילוי, וטורפים ידנית, עד לקבלת מרקם אחיד.
הרכבת העוגה:
לאחר שהבצק תפח (הוא לא מכפיל את נפחו), מחלקים אותו ל- 2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה בצורת מלבן דק.
מזלפים במרכז עלה הבצק את מלית הגבינה.
חותכים רצועות עלה הבצק בצדדים.
חשוב לשמור על רוחב מלבן 25 ס״מ.
סוגרים מעל מלית הגבינה כל פעם רצועה מצד אחר.
מעבירים את העוגה לתבנית מרופדת בנייר אפיה, ומתפיחים במשך שעה מכוסה.
מורחים ביצה טרופה על פני העוגה.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות. אופים במשך כ- 20 דקות
הפס יהיה מוכן שהוא זהוב גם בתחתית. מצננים מעט. ומפזרים על פני העוגה את אבקת הסוכר.
בתאבון…

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שמרים חמה במילוי גבינה עם טעם של פעם - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.