עוגת שמרים חמה במילוי גבינה עם טעם של פעם

14-01-2024 | ירון צחר

קבלו מתכון לעוגת שמרים גבינה הכי טובה בעולם (בעיניי), כי אין באמת כמו ריח של עוגת שמרים חמה מהתנור, העוגה בטעם מעלף ומראה זהוב ומהמם במיוחד, עם מלית גבינה עשירה שפשוט נמסה בפה.

מצרכים ל- 2 עוגות:

1 כף שמרים יבשים + 1 כף סוכר + 1 כף קמח + 2 כפות מים
500 גרם קמח לבן
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
120 גרם סוכר לבן
קורט מלח
150 מ״ל חלב פושר
למלית:
500 גרם גבינת טוב טעם
150 גרם סוכר לבן
3 כפות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
לזיגוג: ביצה טרופה
אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:

מוסיפים לקערה קטנה כף סוכר, כף שמרים כף קמח ומים. מערבבים ומניחים למנוחה של 10 דקות.
מוסיפים את כל מצרכי הבצק ( מלבד החלב) כולל השמרים לקערה. מתחילים לערבל במהירות איטית, תוך כדי הזלפת החלב. ממשיכים לצקת את החלב, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.
ממשיכים לערבל את הבצק במשך 10 דקות.
מחלצים את הבצק מהקערה, ויוצרים ממנו כדור. משמנים את הבצק מכל הכיוונים. מחזירים את הבצק לקערה, ועוטפים בניילון נצמד.
הכנת מלית הגבינה:
מוסיפים לקערה את כל מצרכי המילוי, וטורפים ידנית, עד לקבלת מרקם אחיד.
הרכבת העוגה:
לאחר שהבצק תפח (הוא לא מכפיל את נפחו), מחלקים אותו ל- 2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה בצורת מלבן דק.
מזלפים במרכז עלה הבצק את מלית הגבינה.
חותכים רצועות עלה הבצק בצדדים.
חשוב לשמור על רוחב מלבן 25 ס״מ.
סוגרים מעל מלית הגבינה כל פעם רצועה מצד אחר.
מעבירים את העוגה לתבנית מרופדת בנייר אפיה, ומתפיחים במשך שעה מכוסה.
מורחים ביצה טרופה על פני העוגה.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות. אופים במשך כ- 20 דקות
הפס יהיה מוכן שהוא זהוב גם בתחתית. מצננים מעט. ומפזרים על פני העוגה את אבקת הסוכר.
בתאבון…

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שמרים חמה במילוי גבינה עם טעם של פעם - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.