מצרכים
לעוגה:
¾ כוס שמן
½1 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר
3 כפות מים
3 ביצים
למילוי עוגת תפחים בחושה
5 תפוחים ירוקים, קלופים וחתוכים לפיסות דקות
5 כפות סוכר
חופן צימוקים לבנים
1 כף קינמון
אופן ההכנה
מוסיפים לקערה גדולה שמן, קמח, כוס סוכר, מים וביצים, ומערבבים עד לקבלת תער בלילה בעלת מרקם נוזלי ואחיד.
מוסיפים לקערה אחרת את פיסות התפוחים, הסוכר, צימוקים לבנים והקינמון, ומערבבים.
עוטפים את תחתית ודפנות פנימיים של תבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ עם נייר אפייה.
יוצקים שני שליש מכמות בלילת העוגה לתבנית. מפזרים את פיסות התפוחים מעל עיסת הבצק.
את יתרת הבלילה יוצקים בעדינות על התפוחים. יש לשים לב שהתפוחים יכוסו בבלילת הבצק.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות, ואופים במשך 50 דקות,
לקבלת גוון זהוב. מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר. שומרים את העוגה.
במקרר עד להגשתה.
בתאבון….
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה